Adrian Błuszko 0 Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Za kilka dni mam jechać po deche i wiązania z Drake'a, posiadam już buty Northwave Caliber. Ogólnie chcę się bardziej bawić na snowparkach, ale też trochę tradycyjnie pośmigać po stoku. Co myślicie ogólnie o sprzęcie z Drake'a, zastanawiałem się nad wiązaniami Supersport lub Radar i nad deską Risto Mattila na rok 2012. Z góry dzięki za wszelką pomoc i sugestie. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Wiązania Drake są w miarę ok, ale deski nigdy do czołówki nie należały. Do jakiej kwoty szukasz deski, na jaki ciężar ciała, wzrost i rozmiar stopy ma być przeznaczona? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian Błuszko 0 Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 na wiązania i deskę mam 1500 zł, ważę 86 kg, 178 cm wzrostu, but jest 43. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Z polecanych desek FS dobrze zachowujących się na stoku są np. Pathron Sensei, Voelkl Spade, K2 Fling, Signal Omni, Bataleon Fun.Kink. Na 86kg przy zastosowaniu które planujesz jako górną granicę przyjąłbym 157-158cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian Błuszko 0 Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 dotychczas jeździłem właśnie na deskach 158cm i jeździło mi się całkiem dobrze, i myślę że w takim rozmiarze będę deski szukał. Kwestia jest tego typu że ten sprzęt Drake'a będę mógł dostać w dość dobrych pieniądzach, bardzo prawdopodobne że około 50% ceny katalogowej, dlatego też nad tym się zastanawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 A jaką konkretnie deskę wybrałeś z Drake? Nie jeździłem na żadnym Drake, ale przynajmniej parametry oblookam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian Błuszko 0 Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Patrzałem po Risto Mattila, w katalogu na 2012 było kilka desek które w sumie by mi pasowały, patrzę po desce FS, ale żeby też spokojnie można po stoku pośmigać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 To directional twin. Nie wiem, co planujesz na niej robić, ale to deska raczej na hopy, half-pipe niż do butterów czy na boxy i raile. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian Błuszko 0 Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Jeżeli chodzi o freestyle to dopiero będę ogarniał w tym sezonie i chciałbym kupić deskę która starczyła by na dłużej, patrzałem jeszcze po Drake DF2 i Drake Urban. Tylko tak jak pisałem wcześniej, która z tych desek będzie lepiej się sprawdzała w parku jak i przy normalnej jeździe na stoku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Nie znam niestety nikogo kto jeździ na desce Drake, więc ciężko mi niestety pomóc odnośnie modeli tej marki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian Błuszko 0 Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Dzięki za pomoc, w piątek mam jechać po sprzęt, zobaczę jak to wyjdzie cenowo, najwyżej po testuję i będę mógł się podzielić wrażeniami aczkolwiek przy moim małym doświadczeniu nie za bardzo będę mógł się do czegoś odnieść. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 18 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Nie ma problemu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi