Maciek LKR 0 Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 Zauwazyłem ze większosc profesionalnych raiderow jest regular dlaczego .? Na stokach jest przecierz wiecej osob jezdzących prawą nogą z przodu.. wszystkie telewizyjne gwiazdy snowboardowe(regular oczywiscie) krecą jakies fajne triki a ja musze je jakby przetwarzac na swoje:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 15 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2007 eee no co to to sie z Tobą nie zgadzam :-P Po pierwsze to gwiazdy snowboardu mają opanowaną jazdę na obie nogi :-P a po druge to sporo zawodników jeździ na goofy :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADM 1 Napisano 16 Listopad 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2007 Wogle to wybór nogi ma jakieś wpływ na póxniejsza jazde? Bo mi sie wydaje że tylko na nauke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi-1 1 Napisano 16 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2007 a może jeżdżą lewą z przodu bo prawą mają mocniejszą i lepiej sie wybić im jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 16 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2007 Tak jak bercik powiedział... Dla prosa już nie ma różnicy, którą nogę ma z przodu. Praktycznie to jedynie liczy się na zawodach jak robisz trick np. na switch. Poza tym dużo jest rajderów, którzy jeżdżą na goofy. Chociażby Wojtek Pająk lub Maciek Migacz. Poza tym wcale nie jest tak, że na stoku większość ludzi jeździ z prawą nogą z przodu. Może się przecież zdarzyć tak, że jednego dnia będzie pełno ludzi regular, a następnego goofy. Analogicznie w różnych miejscach może być akurat więcej takich czy takich. Styl jazdy jest rzeczą raczej wrodzoną, której nie możesz sobie wybrać. Nie musisz jeździć na desce, żeby wiedzieć którą nogą np. lepiej Ci się ślizga po lodzie. ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VfBElQgMUQ 0 Napisano 16 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2007 . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 16 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2007 No ja zawsze lewą nogą się ślizgałem, podobnie z jazdą na desce. Oczywiście nie jest to regułą, ale często w ten właśnie sposób można określić swój potencjalny styl jazdy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anyarro 0 Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 Ja zawsze byłem inny, więc od razu goofy ;P A przecież po już nawet 3 latach sie tego tak nie czuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek LKR 0 Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 Mim zdaniem wlasnie lepiej sie wybic zprawej nogi i dlategoo w tamtym sezonie trenowałem jezde lewą nogą sprzodu i wydawało mi sie jak bym był pierwszy raz na desce ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 Rzecz względna z tym wybijaniem. Ogólnie obie nogi raczej są zazwyczaj tak samo silne. Ewentualnie może Ci się lepiej (czyt. wygodniej) wybijac z lewej lub prawej nogi. Na pewno nie warto uczyc się jazdy switch tylko po to, żeby miec mocniejsze wybicie. Tak naprawdę przy wybijaniu większe znaczenie ma technika niż siła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anyarro 0 Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 Ale jazdę w switchu trzeba mieć opanowaną, bo bardziej bajerancko wygląda skok i od razu jazda dalej, bez zmieniania nogi ^^ A poza tym switch sie b. często przydaje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 17 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2007 Nie mówiłem przecież, że switch jest bezużyteczny. ;p Sam chcę w tym roku opanowac perfekcyjnie jazdę na drugą nogę, bo przy freestyle'u jest to praktycznie niezbędne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek LKR 0 Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 no ale włącznie w tv extreme i jakis program o desce i wyszcy jezdzą regular i nie mowcie ze nie.. xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackieL 0 Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 Nie. :roll: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 18 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2007 No to obejrzyj pierwszy lepszy film snowboardowy, to się przekonasz jak mylne są Twoje wnioski. ;p Nie ma żadnej zależności, że prosi jeżdżą regular, a zwykli snowboarderzy na stokach na goofy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek LKR 0 Napisano 19 Listopad 2007 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2007 oj dobra take miałem złudzenieXD ( to moj setny post ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makaveli07 0 Napisano 20 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2009 ja w sumie powinienem jezdzic na prawej nodze bo przynajmniej gdy lecialem wystawialem zawsze prawa jednak wygodniej mi jest na lewej a i tak wjezdzam na stok na prawej heh Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 29 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2009 Wszystko to sprawa indywidualna. Są różne sposoby na to, aby określić jaki styl jazdy obrać. M.in. próba ślizgu na lodzie lub popchnięcie (noga, którą ratujesz się przed upadkiem powinna być z przodu), jednak niekoniecznie trzeba się tym kierować. Dla przykładu ja jeżdżę regular, na lodzie ślizgam się z lewą nogą z przodu, ale już przy popchnięciu podpieram się nogą prawą. Tak naprawdę to wszystko nie ma większego znaczenia, bo bez względu na to, którą nogę wybierzesz i tak na początku będzie Ci szło kiepsko i będziesz się przewracał. Liczy się wytrwałość. Myślę, że wszystko zostało już powiedziane w tym temacie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blair 0 Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 Zawsze się zastanawiałam, czy coś ze mną nie tak ? Bo dla mnie nie ma różnicy pomiędzy goofy i regular. Jeżdżę tak i tak. Czy to dziwne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 27 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2009 nie, wszystko jest ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras 0 Napisano 28 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2009 nie, wszystko jest ok eeej PiroQ, to nie powiemy jej, że z tym jeżdżeniem na dwie nogi to... no wiesz... :roll: ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniowy13 0 Napisano 11 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2010 Ja na przykład zaczynam uczy mnie kumpel (5 sezon jeździ) on jeździ goofy i strasznie się dziwił że jeżdzę regular ( on jeździ goofy) i na deskorolce tak samo lewa z przodu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyuu 0 Napisano 11 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2010 mi sie wydaje, ze to zalezy szczegolnie przy nauce od tego jaka noge ma sie silniejsza(prowadzaca) pozniej jest to bez roznicy i kwestia przyzwyczajenia.Najlepiej jest sie uczyc na obie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KSW 0 Napisano 11 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2010 To jest uwarunkowane genetycznie to jest zakodowane i tego sie nie zmieni to sie poprostu czuje ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shady 0 Napisano 14 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2010 Witam, właśnie przyjechałem z ferii. Byłem w górach (brenna). Wypożyczyłem deche i poszedłem na "stok". W miejscu wypożyczania powiedziałem że będę jeździł na lewej nodze. I mam pytanie czy jest sens spróbowania na prawej? Jeśli to istotne jestem prawonożny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi