dziadzio 0 Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 Siema posiadam obecnie k2 zero 2011 z Harshmellow zastanawiam się nad kupnem powerlink Palmera czy to ma sens? Płyty palmera są pewnie puste w środku a Harshmellow wystaje z deski. Pytanie dość trudne ale może ktoś wie i się podzieli na ten temat PLS Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 musisz mi powiedziec tylko co to ten Harshmellow jakas technologia k2? Powerlinki są bardzo dobrym pomyslem, jak ma sie niska plyte wiazan. To co w salomonie nazywane jest niska plyta, u ride moze uchodzic za wysoka Ogolnie jesli sama plyta wiazania ma juz z 2.5cm, to nie pchałbym sie w power linki. Jesli okolo 1-1.5cm i mniej, to bardzo fajnie sie sprawdzi zwroc uwage, ze prawie wszyscy w pipie badz w BC (boardercross), jezdza na czyms w rodzaju powerlinkow Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadzio 0 Napisano 15 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2012 Płyta w DRAKE Super Sport ma jakieś 1,5 cm a harshmellow to jak widać na zdjęciu. Nie jestem pewien czy powerlinki będą z tym systemem współpracować czy to nie pogorszy właściwości skrętnych deski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 15 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2012 tak jakby wbudowane powerlinki ? fajny patent Ostatnio sobie myslalem, z racji iz ostatnie sztuki powerlinkow troche kosztuja, zrobienie czegos podobnego z plexy. Koszt bedzie okolo 30zl pewnie. Mozesz zainwestowac te pare zl i troche czasu i sprawdzic Dzialac powinno tak samo. Ci z boardercrossu maja je wykonane z jakiegos ciezkiego metalu, tak ze decha z tym czyms ma z 10kg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadzio 0 Napisano 16 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Dziś się wszystko wyjaśni, spotkam się z osobą która ma założone powerlinki niech się wypowie p.s. już je zamówiłem najwyżej odeśle. Na pewno zdam relacje jak je założę albo z Zawoji, Koninek, bądź z Kasprowej Czuby może być kozacko [ Dodano: |17 Mar 2012|, o 07:34 ] Wygląda to tak, nie jestem tylko pewien czy PLS-y mają być ustawione zgodnie z ustawieniem kąta wiązań [ Dodano: |19 Mar 2012|, o 14:00 ] na PLS jeździ się dobrze, moim subiektywnym zdaniem wkłada się sporo mnie energii do przejścia z krawędzi na krawędź a jazda na wprost z naprzemiennym wypychaniem bioder i z powrotem i przechodzenie z prawej na lewą nie wchodząc zbytnio na krawędź sprawia dużą przyjemność przejście jest dużo płynniejsze i szybsze (reakcja deski dynamiczna) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Harshmellow i jego zastosowanie w deskach K2 ma inne zastosowanie i przeznaczenie niż powerlinki. Harshmellow tłumi drgania, jest miękki i to wystaje jakies 2mm ponad laminat deski węc zastosowanie do tego powerlinków nie powinno w niczym przeszkadzać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadzio 0 Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Dokładnie jest tak jak mówisz Bercik. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi