Papayaa 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Kupiłam deskę przez neta, miała mieć 150cm, a ma ledwo 142cm... Jestem zielona w temacie, ale przeszukują fora internetowe itd. wyczytałam, ze powinnam miec deskę 150cm... Co mam z tym zrobić? Da się na niej jeździć czy jest za krótka?... Wzrost 167cm Waga 55kg. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emejziNG~ 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Deski krótsze o wiele latwiej "okiełznać" :smile: napisz dokąd ta decha Ci siega ? Jesli miedzy broda a deska jest jakies 5cm roznicy to nawet dobrze. sprawdz flex, czy ta deska jest miekka czy twarda. na miększym parapecie bedzie Ci sie lepiej uczyc. :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 krotko... jak sie pomylili to oddaj, powinni pokryc koszty transportu, bo to ich blad. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Papayaa 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Deski krótsze o wiele latwiej "okiełznać" :smile: napisz dokąd ta decha Ci siega ? Jesli miedzy broda a deska jest jakies 5cm roznicy to nawet dobrze. sprawdz flex, czy ta deska jest miekka czy twarda. na miększym parapecie bedzie Ci sie lepiej uczyc. :mrgreen: To tak jak napisałeś, jest około 5cm różnicy. Ale nie mam pojęcia czy decha jest twarda czy miękka XD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emejziNG~ 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 postaw ja na dywan , zlap za gore , i sprobuj ja powyginac , przyciskajac do podlogi. zdecydowanie czuc roznice pomiedzy deska twarda a miekka :wink: takze bedziesz mniej wiecej wiedziala ;d Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Taaa jak niema porownania to sie jej kazda miekka bedzie wydawac;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 jeżeli ta pomyłka jest z twojej winy to kicha a jeżeli z winy sklepu to zrób tak jak podpowiedział matzel, a tak ogólnie jeżeli kupowałaś ją z neta i nie rozpakowałaśjej to masz ustawowo 14 dni na oddanie towaru bez względu na powód jeżeli już ją rozpakowałaś to zadzwoń o tego sklepu i postaraj się załatwić sprawę polubownie przecież oni też powinni chcieć abyś była zadowolona ze sprzętu i z obsługi bo klient to dobro o które powinno się walczyć poprzez jakość obsługi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Kupiłam deskę przez neta, miała mieć 150cm, a ma ledwo 142cm...Jestem zielona w temacie, ale przeszukują fora internetowe itd. wyczytałam, ze powinnam miec deskę 150cm... Co mam z tym zrobić? Da się na niej jeździć czy jest za krótka?... Wzrost 167cm Waga 55kg. na 55kg deska około 146cm będzie ok. Pamiętaj, że długość deski mierzymy po krzywiźnie ślizgu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic-ja 0 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Deski krótsze o wiele latwiej "okiełznać" :smile: napisz dokąd ta decha Ci siega ? Jesli miedzy broda a deska jest jakies 5cm roznicy to nawet dobrze. sprawdz flex, czy ta deska jest miekka czy twarda. na miększym parapecie bedzie Ci sie lepiej uczyc. :mrgreen: To tak jak napisałeś, jest około 5cm różnicy. Ale nie mam pojęcia czy decha jest twarda czy miękka XD To podaj link do deski. :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emejziNG~ 0 Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 poczytaj o tej desce w katalogu lub gdzies na stronie. jezeli bd pisac ze ma flex 5 na 10 to znaczy ze nie jest zbyt miekka i twarda :wink: jak nie mozesz znalezc to napisz jak ta decha sie zwie :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnderseN 0 Napisano 16 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Jak zamowiłas 150 a przysłali 142 to ich błąd i powiedz, żeby zmienili , ale jak to Ty źle zamowiłas to Twoj blad. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Papayaa 0 Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Postanowiłam odświeżyć temat i dodać kilka informacji, deska jest używana, a ja chcę się tylko na niej pobawić, jakaś ekstremalna jazda, zawody itd mnie nie interesują Po prostu ma mi służyć do jazdy takiej powiedzmy rekreacyjnej. Byłam wczoraj w sklepie i poradziłam się sprzedawcy, usłyszałam, że deska powinna sięgać między brodą, a nosem. Moja ledwo sięga do brody z tego co pamiętam. Mogę na niej jeździć czy raczej będzie to wyglądało idiotycznie??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Sprzedawca opowiada niestworzone rzeczy i nie ma zielonego pojęcia o dobieraniu desek. Deska nie ma sięgać ani do ucha ani do oka ani do pięty. Deski dobiera się do ciężaru ciała. Jeśli ważysz 55kg to odpowiednia deska allmountain powinna mieć około 146-147cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Papayaa 0 Napisano 26 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2012 I własnie dlatego jestem juz zielona w temacie, bardziej niz byłam. Każdy mi mówi co innego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 27 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2012 Jeśli masz nadal wątpliwości, to podpytaj się na innych forach (ale tych stricte snowboardowych, np. snowboard.pl czy adechade.com) i myślę, że każdy napisze Ci to co ja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi