alien1987 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Czy jest jakaś różnica między taką cyklina z pleksi : Cyklina a zwykłą pleksi która jest o wiele tańsza : Płyta pleksi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klau'di 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Cyklina Plexi oczyszcza ślizg i przygotowuje go do nałożenia smaru, ułatwia zdejmowanie smaru po smarowaniu na gorąco, można ją ostrzyć. w sumie nie ma różnicy. Na początku jak ogarniałam deske to nie miałam cykliny tylko zwykłą ekierke Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 logiem producenta, dopiskiem "for snowboard/ski" i chyba to wszystko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien1987 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Klau'di, Koleżanko wiem po co służy cyklina chodzi mi tylko o to czy jest sens kupować kawałek cykiliny z napisem za 25 zł czy lepiej arkusz pleksi za 10 zł ;)bo i tak nie będzie różnicy w zdzieraniu nadmiaru wosku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wampir1988 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Śmiało kupuj zwykły kawałek pleksi za 10zł i tak nie ma różnicy taka jak Ci już matzel napisał poza logiem to to samo :mrgreen:, ale za logo trzeba płacić. Ja zrobiłem sobie sam cyklinę z obudowy jakiegoś starego urządzenia bo pleksi ma różne kolory i to zwykły plastik jest :razz: aaaa i walnąłem wlepę z logo e-snowboard więc teraz to już bardzo drogi kawałek plastiku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emejziNG~ 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 po jakim czasie zetrze sie wosk fabryczny ? bo najechalem na kamien ( dosyc spory ) i mam ryse na pol dechy. Jestem ciekawy bo nie wiem czy bardzo przy tym ucierpial tez slizg :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien1987 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 emejziNG~, fabryczne smary to tania tandeta - zazwyczaj przy mrozach powyżej -10 dają wręcz odwrotny efekt, a przeważnie producent wciera taki smar by zabezpieczyć dechę w transporcie. Taki smar zdziera się po kilku dobrych zjazdach. Polecam woski firmy Ika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 15 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 emejziNG~, jak już napisał alien1987, fabryczne woski to bardziej są bo być powinny:) najlepiej nową dechę po dniu na stoku dać na mały przegląd (smarowanie i ostrzenie) bo zazwyczaj fabryczny wosk po 1 dniu znika, w każdym razie z mojego doświadczenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi