alek0304 0 Napisano 12 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2012 haha ale kłótnia a co do deski to jest jakaś do jeżdżenia i do trików ?? ;d Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klau'di 0 Napisano 12 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2012 alek0304 żadna kłótnia, tylko ostra wymiana zdań, bo się kolega marpyc oczywiście czepia wszystkiego ale cóż haha:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 12 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2012 Wiecie co chyba nie znajdę deski za 800 zł. A tak za 1100 by znalazło już coś z wyższej półki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 12 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2012 Za 1100 dostaniesz zestaw Voelkla (np. Dash), Pathrona (np. FS), K2 (Brigade). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Tu są same deski z wiązaniami za 1200 A mi chodzi o cały zestaw z butami tak za 1100 1200 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Eee, każda z desek którą wymieniłem kosztuje około 850zł, więc z wiązaniami zamkniesz się w 1100-1150. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 A ja sie dziwie że to mówie ale po wczoraj moge polecic deske ravena bo za ta kase voelkl z wiazaniami i butami nie dostaniesz;p Kupisz jakas deche ravena od marpyc, do tego wiazania (tu juz niekoniecznie raven, za duzo w nich plastiku jak dla mnie) i butki wychaczoen z jakiejs oferty 2 letnie nothwave (np freedom) albo 32 (za 300 zl juz idzie czasem dostac wysokie modele) Mysle ze na takim zestawie sobie troszke pojezdzisz i mam nadzieje, że i klaudia i marpyc mnie popra;p Zastanowic sie mozna jak cos dalej nad konkretnymi modelami z GPS Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 a dokładnie jaki model bo ja się nic na tym nie znam nie wiem co dobre Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wampir1988 0 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 gula44, a co tak ravena polecasz :?: :razz: Ja mogę polecić bo mój Gravy w porównaniu z burtonem cruzer`em i jakimś starym salomonem jest wręcz boski Poza tym nie mam porównania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 dobrze wiesz czemu;p Deska ci aldnie sie gięłą, w miare lekka była chociaż to WIDE wydawała sie całkiem ok w porownaniu do inncyh hebli;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naglik 0 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 kumpel ma raven grunde i jest zadowolony. ja celuje w rvn. ale nie wiem jak tu z popem:0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 A ja sie dziwie że to mówie ale po wczoraj moge polecic deske ravena bo za ta kase voelkl z wiazaniami i butami nie dostaniesz;p Kupisz jakas deche ravena od marpyc, do tego wiazania (tu juz niekoniecznie raven, za duzo w nich plastiku jak dla mnie) i butki wychaczoen z jakiejs oferty 2 letnie nothwave (np freedom) albo 32 (za 300 zl juz idzie czasem dostac wysokie modele) Mysle ze na takim zestawie sobie troszke pojezdzisz i mam nadzieje, że i klaudia i marpyc mnie popra;p Zastanowic sie mozna jak cos dalej nad konkretnymi modelami:) Byłeś w Szczyrku w niedzielę? Ja niestety byłem jedynie przez całą sobotę na miejscu. Fakt, że s200, choć bezawaryjne, to budżetowe wiązania zrobione głównie z myślą o atrakcyjnej cenie. Za to s250 na prawdę dają radę. Z butami jest niestety taki problem, że w sklepach jest drogo, na allegro trafiają się na prawdę fajne okazje, ale buty trzeba koniecznie przymierzyć, czyli warto poszukać butów na allegro sprzedawanych w swoim mieście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 ej zobaczcie co znalazłem z tego ravena czy to warto kupić ?? http://proboarder.pl/p/1/36/raven-jib-master-rocker-2011-deski.html Nie wiem co do wiązań czy raven np s350 będzie lepszy od s250 ale znalazlem takie http://proboarder.pl/p/3/40/raven-s250-2011-wiazania.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 sam się zastanawiałem nad tym jibmasterem przed evolution i powiem Ci że jest to podobno fajny blacik na park Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Aha a ten jibmaster nadaje się na jazdę na stoku na początek ? I co sądzicie o tych wiązkach ? W ogóle czy ta deska i te wiązania to dobry wybór ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 s350 to damskie wiązania. Jibmaster to bardzo miękka deska do butterów i na raile. Co do RVN to ma niewiele wyższy flex od Jibmastera z tym, że deska ma setback. Najciekawszą uniwersalną deską FS Ravena w tym sezonie jest Core, który będzie w przyszłym sezonie zastąpiony modelem Rasta z solidnym popem (decha będzie miała 4 pasy carbonowe pod klinem). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Czyli ten jib master się nie nadaje dla mnie na początek czy brdzie mi się trudno jeździć na stoku ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klau'di 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 no tak o wiele trudniej będzie Ci sie jeździć na stoku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Czyli muszę kupić deskę z flexem 4 czy 5 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klau'di 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 co do flexu to deska twardsza jest lepsza do szybkiej jazdy , mniej skacze , wibruje , ucieka itd ... trybisz co pisze ? deska z mniejszym flexem jest lepsza do zabawy bo się lepiej gnie ale troszkę myszkuje podczas szybkiej jazdy i trudniej ja opanować w czasie napinki na stoku:) Butami nie zmniejszysz flexu deski czyli jej twardości , jedynie można by powiedzieć że możesz w cudzysłowie zmniejszyć jak weźmiesz za krótką deskę z większym fleksem wtedy będzie ona dla Ciebie miękka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Ja chce sobie kupić sobie deskę z flexem 5 i długością 155 chyba będzie najlepsza do jazdy i coś próbowania skakać ?? Może być coś takiego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klau'di 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Deska dla osób lubiących zróżnicowaną jazdę. Na tym modelu można atakować klify, hopy w parku, raile słowem wszystko, co spotkasz na swojej drodze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alek0304 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 co sądzicie o takim komplecie ? http://proboarder.pl/p/3/40/raven-s250-2011-wiazania.html http://proboarder.pl/p/1/1281/raven-gravy-2012-deski.html http://proboarder.pl/p/1/1321/raven-rvn-white-2012-deski.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wampir1988 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Ja smigam na Ravenie Gravy, też dopiero w tym sezonie zacząłem przygodę z deską, miałem na nogach 3 różne stary salomon, burton cruzer z 2010 i mój Gravy który w porównaniu do tych 2 jest świetny i bardzo przyjemnie się na nim jeździ. Deska z flexem 5 do jibu i butterów się nie nadaje, ale do jazdy po stoku i hopkach jest git. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 co do flexu to deska twardsza jest lepsza do szybkiej jazdy , mniej skacze , wibruje , ucieka itd ... trybisz co pisze ? deska z mniejszym flexem jest lepsza do zabawy bo się lepiej gnie ale troszkę myszkuje podczas szybkiej jazdy i trudniej ja opanować w czasie napinki na stoku:) Butami nie zmniejszysz flexu deski czyli jej twardości , jedynie można by powiedzieć że możesz w cudzysłowie zmniejszyć jak weźmiesz za krótką deskę z większym fleksem wtedy będzie ona dla Ciebie miękka Jacek to Ty jesteś Klaudią? )) http://adechade.com/topic/1829-twardosc-deski-flex-4-vs-6/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi