totolosz 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 Witam, jestem zupełnie początkująca i chciałabym kupić jakąs nie drogą deseczkę. Na allegro znalazłam dwa zestawy które mnie interesują http://allegro.pl/technine-true-love-white-152cm-wiazania-buty-i2079661176.html wydaje mi się troche podejrzanie tani http://allegro.pl/zestaw-raven-150cm-deska-flair-wiazania-buty-i2085617527.html co o nich myślicie? mam 168 cm wzrostu i waże 61 kg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rotary_Inside 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 moja rada jak masz już kasę na deskę i orientacyjnie wiesz po jakich stokach będziesz jeździć idz do sklepu typu exisport albo intersport tam Ci wszystko dobiorą i dopasują ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony ze sprzętu, możesz sobie wszystko przymierzyć i zobaczyć czy Ci odpowiada, kupowanie pierwszego sprzętu przez internet nie jest dobrym pomysłem według mnie, co innego jak już jesteś przynajmniej na stopniu średnio zaawansowanym i masz jakieś pojęcie na temat sprzętu, jego budowy i przeznaczenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
totolosz 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 dzięki za odpowiedz. mam na sprzęt tylko 1000 zł i w sklepie ciężko będzie chyba coś znaleźć za taką kwotę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rotary_Inside 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 ja kupowałem na początku stycznia i za deskę buty i wiązania dałem 1300zł, wszystko praktycznie o 50proc przecenione, myślę ze do 1000zł nie będziesz miała problemu skompletować sobie sprzętu który posłuży Ci kilka amatorskich sezonów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zioom31 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 Ale z drugiej strony jak ma kasę to może też kupić coś przyzwoitego na internecie, a w sklepie może się trafić sprzedawca, który wciśnie jej sprzęt, który im nie schodzi czy tam jakiś noname... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rotary_Inside 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 A w internecie to sami uczciwi?? ma takie samo prawdopodobieństwo na kupno sprzętu który zalega komuś na magazynie, no ale nie ma co polemizować, bo to nie temat o uczciwych i nieuczciwych sprzedawcach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
totolosz 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 na allegro kupiłam już nie jedną rzecz i nie boje się kupować przez neta. jutro pojadę do okolicznych sklepów i zobaczę jak się sprawy mają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 Rotary_Inside, chłopie to forum jest po to aby ludziom doradzić jaki sprzęt kupić i czy taki będzie w porządku dla danej osoby a nie zdzierać z nich kasę (często można zauważyć propozycję ludzi pracujących po sklepach a nie wrzucających linków specjalnie od siebie)... w intersportach itd pracują ludzie często nieogarnięci (wiem po kilku kumplach) i żyją dla prowizji wracając do tematu obydwa zestawy które wybrałaś są ze sklepu w którym pracuje marpyc więc możesz do niego napisać na PW to dokładniej Ci będzie w stanie podpowiedzieć jeżeli chodzi o te zestawy. Osobiście polecam pójść do sklepu i jedynie przymierzyć sobie dany but jeżeli jest dostępny (pamiętajmy że ma on dobrze trzymać nogę a nie być wygodny jak legendarne klapki kuboty) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 W takim intersporcie same heady i inne szajstwa;p Do tego ludzie których pytając o flex mówią że to mało ważne ale decha dobra:) to samo w komisach zresztą jest;p Ina sprawa w sklepach snowboardowych w większości pracują ludzie którzy sie tym jarają i jakieś pojęcie mają A co do dechy lepiej kupic przez neta;p Na spokojnie porównac wszystkie oferty i właściwości dechy a nie pod wpływem szczątkowych informacji w sklepie;p Ten sklep na allegro co podałeś jest fajny, do tego proboarder.plsupersklep.pl snowsport.pl ;p To są sklepy które jak dla mnie mają najwieksze promocje i ustlają ceny;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
totolosz 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 znajoma instruktorka snowboardu poleciła mi te zestawiki, a szczególnie pierwszy który mnie bardziej interesuje. właśnie najbardziej obawiam się o buty, dlatego jutro połaże, może gdzieś znajde je, choć wątpie w mojej małej mieścinie;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 moja rada jak masz już kasę na deskę i orientacyjnie wiesz po jakich stokach będziesz jeździć idz do sklepu typu exisport albo intersport tam Ci wszystko dobiorą i dopasują ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony ze sprzętu, możesz sobie wszystko przymierzyć i zobaczyć czy Ci odpowiada, kupowanie pierwszego sprzętu przez internet nie jest dobrym pomysłem według mnie, co innego jak już jesteś przynajmniej na stopniu średnio zaawansowanym i masz jakieś pojęcie na temat sprzętu, jego budowy i przeznaczenia. Zabawne. Przykład z wczoraj z Intersportu w łódzkiej Manufakturze. Z ciekawości wszedłem zobaczyć ile im sprzętu zostało, a tam sprzedawca do sympatycznej Pani: "deska ma być między ramieniem a nosem". Wydaje mi się, że sklepy sprzedające wyłącznie sprzęt snowboardowy mają delikatnie mówiąc nieco lepsze pojęcie choćby o samym doborze, nie mówiąc już pojęciu o sprzęcie który sprzedają i samych oferowanych w takich sklepach markach najczęściej typowo snowboardowych, a nie robiących deski przy okazji produkcji rakiet do tenisa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rotary_Inside 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 marpyc, zgodzę się z Tobą, niestety u nas na wsi Opole takich sklepów niewiele, chyba jedyny w którym gość miał zajawkę na dechę zbankrutował jakieś pół roku temu, ja byłem zadowolony z obsługi, gość mi dobrze doradził i było widać i słychać że ma pojęcie o tym co mówi, jestem zadowolony ze swojego sprzętu tym bardziej że dopiero uczę się na nim jeździć, Sugerowałem się swoją sytuacją już na mnie nie krzyczcie je jestem tutaj po to żeby reklamować usługi intersportu czy innych takich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 spoko tylko przestrzegamy by wystrzegac sie sieciowek:D i nie bac desek z internetu skoro taki wybor;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 dokładnie to forum ma być jak ten ogarnięty sprzedawca który się zna i doradzi co i jak a nie jak ten nieogarnięty nieznający połowy dobrych ale mało znanych marek:P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wampir1988 0 Napisano 4 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2012 totolosz, jeśli masz jakieś wątpliwości co do sprzętu z tych 2 linków proponuje bezpośrednio napisać do kolegi marpyc potrafi doradzić, zna się na rzeczy, a poza tym to sprzęt z jego sklepu :razz: Co do butów to jednak lepiej przymierzyć bo ja byłem pewny że potrzebuje 46 bo takie w wypożyczalni były dobre i ładnie trzymały nogę a w sklepie okazało się że jednak 45 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 4 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2012 wampir bo buty w wypozyczalni były już rozbite;p Ja zawsze mierze bita jak pasuje to biore pół rozmiaru mniejszyXD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 4 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2012 Buty w obudwu linkach te same W pierwszym sa lepsze wiazania, a w drugim wydaj sie, ze lepsza jest deska. Spytaj marpyca, moze bedzie mozna to jakos ze soba pogodzic i zlozyc inny zestaw Ew. zawsze mozna przeciez kupic inne buty Do intersportu to ja chodze tylko z nudow i ciekawosci Raz kupiłem dwa ciuchy i na tym sie skonczylo Nie dość, że czesto maja gorszy towar (o podobnie brzmiaco nazwie) to jeszcze wiedza obslugi nie zawsze jest zadowalajaca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi