mcone1 1 Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 szukam całego zestawu do konserwacji dechy (cyklina, ostrzałka do krawędzi smar uniwersalny) coś jeszcze powinno się w nim znajdować oczywiście poza żelazkiem jeżeli ktoś ma taki zestawik na polecenie za dobrą cenę (około 150zl) to z chęcią przejrzę p.s. chcę zacząć sam serwisować swoją dechę macie jakieś rady na początek??? p.s.2 mam blat sapienta evolution który na ślizgu ma takie rowki czy je smaruje się tak samo jak normalne bez rowków??? może i to głupie pytanie ale nie chce niczego zniszczyć jak narazie znalazłem http://pl.skate-europe.com/details/69604-zestaw-demon-model-the-boyscout.html i kilka zestawów z dakine ale niestety ponad 200zł co przewyższa mój budżet Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Cyklina ~20zl-40zl Ostrzalka ~40-250zl Smar ~40-80zl Zelazko ~20-300zl (20zl na bazarze, okolo 200 za juz bardzo dobre DK) Szczotka ~40-60zl + dużo czasu Tyle to mniej więcej kosztuje. Jeden serwis w serwisie ~60zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 a cykline warto mieć i metalową i plexi? wiem że służą do różnych rzeczy ale czy np metalowej nie można zastąpić plastikową a plastikową metalową ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 lepsza jest plexi, albo nawet linijka z plexi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 a więc dam radę podczas naprawy ślizgu ogarnąć temat bez metalowej cykliny to dobrze trochę to ogranicza koszty:P a czy szczotkę można zastąpić tradycyjną szczotą np do czyszczenia butów? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gula44 0 Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 ja kupilem ostatnio taki zestaw toko (cyklina smary szczotka) i ci powiem ze szczotki niczym nie zastapisz, musisz kupic najlepiej ta http://snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=2844 żey nie kupowac dwóch;p a sprawdza sie rewelacyjnie:D Do tego wzialem ostrzalke toko i rurki reperaturki razem 350 zl (żelazko od mamy) tyle ze samych smarow 4 kupilem:) Najwiecej udasz na ostrzałkę, ale to od cieie zależy w sumie jaką kupisz:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 myślałem o ostrzałce dakine wydziałem je za 49-59zl na katy 90-88 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 18 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 jesli chcesz zalewac kofixem to tylko metalowa. Potem jeszcze trzeba to jakos wyrownac papierem sciernym, ale nie mam pojecia jak to zrobic recznie u mnie poprostu jest od tego maszyna a sam osobiscie sie serwisami nie zajmuje, tylko je przyjmuje i wydaje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2012 no na filmikach widzianych na necie nie widziałem żeby ktoś to jeszcze wyrównywał papierem ale nie wiem bo nigdy tego nie robiłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien1987 0 Napisano 14 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2012 Zestaw moim zdaniem nie wart świeczki : 1. Kupujesz arkusz pleksi 10cm na 10cm za 10zł w obi czy casto - masz już cyklinę 2. W sklepach ( dobrych ) typowo chemiczno - budowlanych znajdziesz szczotki nylonowe , z końskiego włosia i miedzi za około od 15 ł do 30 zł sztuka 3. Na allegro dobry woski np. firma Ika zakres od 0 do - 15 koło 10 zł kostka która starczy na cały sezon na pewno 4. kofiks - jeśli nie umiesz dobrze zalewać deski nie warto w to się bawic i inwestować , poza tym starta na gładko zalana rysa , dziura itp bez nałożenia struktury ma duże tarcie i psuje śliskość dechy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 15 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 pomyślę jak będę w obi to kupię pleksi i szczotę bo takie też tam widziałem co do wosku to mam już zakupionego:P a kofiksem właśnie chce się nauczyć bo jak już zacząć sobie samemu serwisować to wszystko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien1987 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Co do kofiksu ja umiem z nim zrobić niemal wszystko ręcznie lub maszynowo nauczyłem się pracując w wypożyczalni sprzętu narciarskiego gdzie pracuję do dziś już drugi rok 1. Miejsce do założenia kofiksu należy pozbyć wosku / smaru - najlepiej zjąć z całej dechy. 2. Następnie odtłuszczamy miejsce do zalania benzyną i czekamy aż wyschnie 3. Zalewamy ubytki i tu : albo maszynowo wkładamy dechę sobie maszynka zalewa cały ślizg, albo pistoletem lub w domowych warunkach zapalniczka lub mały palniczek, nie dociskamy nie dotykamy tylko kapiemy roztopionym kofiksem. 4. Równamy całą dechę na papierze ; maszynowo na rolkach z papierem lub w domku ręcznie ale równo nie będzie. 5. robimy strukturę - tu niestety zostaje tylko maszyna z kamieniem i diamentem 6. Nakładamy wosk lecimy cieszyć się nowym ślizgiem ;0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emejziNG~ 0 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 szukam całego zestawu do konserwacji dechy (cyklina, ostrzałka do krawędzi smar uniwersalny) coś jeszcze powinno się w nim znajdować oczywiście poza żelazkiem jeżeli ktoś ma taki zestawik na polecenie za dobrą cenę (około 150zl) to z chęcią przejrzę p.s. chcę zacząć sam serwisować swoją dechę macie jakieś rady na początek??? p.s.2 mam blat sapienta evolution który na ślizgu ma takie rowki czy je smaruje się tak samo jak normalne bez rowków??? może i to głupie pytanie ale nie chce niczego zniszczyć jak narazie znalazłem http://pl.skate-europe.com/details/69604-zestaw-demon-model-the-boyscout.html i kilka zestawów z dakine ale niestety ponad 200zł co przewyższa mój budżet jak kupiles juz ten zestaw to maźnij jak on sie sprawuje. czy to jest w ogole dobre :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 15 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 nie nie kupiłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi