wojekl 0 Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 temat oczywiście oklepany: co wybrać? jeżdżę 4-5 sezonów na desce więc coś już umiem, ale do tej pory nie miałem własnej deski. Podeślę linki: http://proboarder.pl/p/1/1321/raven-rvn-white-2012-deski.html http://proboarder.pl/p/1/1549/voelkl-stroke-2012-deski.html http://proboarder.pl/p/1/36/raven-jib-master-rocker-2011-deski.html Jib Master najbardziej miękki (3), ale tak myślę, że może i przyszłościowy, skoro chciałbym się pobawić trochę na stoku. Nie ukrywam, że grafika mi w nim też najbardziej leży Głównie jednak będę zjeżdżał po stokach i tu moje pytanie: czy ten Jib będzie odpowiedni? Wiązania, jakie chcę dokupić do Drake King, a buty Burton Moto. Na deskę razem z wiązania chciałbym wydać nie więcej niż 900zł. Mam 175cm wzrostu i 70kg żywej wagi;] Macie jakieś inne pomysły? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jibmaster jest mięciutki, gnie się bardzo fajnie i jest stworzony do butterów. Na krawędzi jak na takiego naleśnika jeździ przyzwoicie, ale sztywniejszy Stroke na pewno będzie stabilniejszy przy wyższych prędkościach. RVN ma setback, więc bliżej mu do Stroke'a. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojekl 0 Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 a co myślicie o salomon strobe . jest to model z 2007, opłaca się pchać w taki model, czy raczej nie ma większego znaczenia, z którego roku jest decha? i jeszcze pytanie co do wiązań (żeby nie zakładać nowego tematu) drake king czy drake dtm? widziałem że polecacie rome shift ale nigdzie nie mogę znaleźć czarnych... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 kingi zdają egzamin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 29 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2012 Akurat w przypadku Salomona rocznik ma znaczenie, bo w 2007 roku był jeszcze niestety robiony w Tunezji i różnica w jakości między tą deską a nowymi jest widoczna gołym okiem (i nosem, bo te deski mają specyficzny zapach Tunezji w gratisie )) ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojekl 0 Napisano 1 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2012 dobra jednak zmieniam zdanie: deska Voelkl Stroke + Rome Shift? dobry będzie to zestaw? dla przypomnienia 70kg, lepsza będzie 152 czy 156cm? a co do wiązań, które lepsze Rome czy Drake Kingi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 1 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2012 Z długością to ciężki wybór. Optimum to 153-154cm. Jeśli deska raczej do napinki i szybkiej jazdy, to może ogarniesz 156, ale jeśli wspominasz o zabawie (choć na desce z setbackiem nie będzie to najłatwiejsze), to chyba jednak 152cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 1 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2012 w twoim przypadku, biorąc pod uwagę parametry i to co chcesz robić na desce to wziąłbym 152. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi