jacksonguitar 0 Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 Witam wszystkich Mam taki mały problem - mianowicie muszę kupić nowe śruby mocujące wiązania (Burton C60) tylko nie wiem jaka długość będzie odpowiednia... wiem, mógłbym zmierzyć suwmiarką starą śrubkę i kupić taką samą... sęk w tym, że aktualnie wiązania są zamocowane przez 2 typy śrubek (jedne są dłuższe, drugie krótsze - sick!) i nie wiem które będą odpowiednie... Jeśli się ktoś orientuje jaka powinna być długość tych śrubek (w wiązaniach Burtona) to proszę, dajcie znać Albo gdyby ktoś kto też ma wiązania Burtona mógłby dla mnie zmierzyć długość tych śrubek w swoich wiązaniach, byłbym bardzo wdzięczny! Z góry dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 22 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 masz dwa typy srubek wkrecone i wszystko dziala? wiec w czym problem sprawdz, ktora lepiej trzyma, wez ja w reke, idz do sklepu dla majsterkowiczow i moze cos znajdziesz. Ew. jest komplet srubek Dakine za 29zl. Jak beda za dlugie to sie spiluje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 22 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2011 nie ma co ruszać jeżeli działa bo tylko można przypadkowo sp***... tak zawsze mawiał pewien mądry człowiek:P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smuggler 0 Napisano 23 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2011 Skoro są dwa typy i oba pasują to chyba logiczne, że dłuższe są bardziej odpowiednie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacksonguitar 0 Napisano 23 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2011 No własnie z tą logicznością nie byłem do końca pewien, hehe ;p Byłem dzisiaj w Castoramie i kupiłem sobie 8 śrubek - jedna za 1zł ;p model M6x16mm - pasują idealnie i wyglądają jak oryginalne Jednak jest jeszcze jeden problem... ni pigmej, nie ma takich podkładek pod nie jak trzeba (to charakterystyczne wyżłobienie, na główkę śruby)... ^^ więc narazie przykręciłem na starych... ale co będzie gdy się któraś niechcący zgubi ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2011 bedziesz musial czesciej je dokrecac ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacksonguitar 0 Napisano 24 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2011 Chcesz mi powiedzieć, że mogę śmiało przykręcić śrubę bez podkładki ? A czy to w jakiś sposób nie naraża tego plastiku na pęknięcie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 24 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2011 byc moze...podkladka lepiej rozklada sile (sruba naciska punktowo) a im wieksza podkladka tym wieksza pole nacisku. Tak naprawde, wydaje mi sie, ze kazda podkladka wyda. Tylko z tymi srubami uwazaj i nie przekrec insertow Jesli je przekrecisz, to po stronie slizgu w miejscach srub pojawia sie wypuklosci. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi