mcone1 1 Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Moi drodzy zaczynam się przygotowywać do podróży samochodem do Austrii. Czy ktoś z własnych doświadczeń może mi powiedzieć co trzeba mieć w samochodzie? W Austrii słyszałem od kolegi że trzeba mieć łańcuchy na kołach gdy jest śnieg ale nigdzie o tym nie piszą... może wy będziecie wiedzieć co i jak a tak przy okazji czego nie trzeba aloe warto zabrać dziękuję bardzo za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 słownik ciec przy WC mowil lepiej po angielsku niz reszta personelu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 hAh spoko o to się nie martwię chodzi mi głównie o wyposażenie samochodu:/ bo sprawa wygląda tak że maila pisałem do polskiego konsulatu w Austrii to mówią że pomimo zmiany na zimówki muszę mieć łańcuchy a po rozmowie telefonicznej z głównym konsulatem Austriackim w Krakowie to powiedziano mi że osobówki takiego wymogu nie mają... i bądź tu mądry dla świętego spokoju chyba kupię te łańcuchy tylko problem jest taki że na moje opony to jest koszt od 200zł+ więc lipa chyba że je zwrócę po powrocie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madun 1 Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 Na pewno musisz mieć kamizelki odblaskowe lub szelki tylko nie pamiętam dokładnie czy tylko dla kierowcy czy tyle ilu jest pasażerów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcone1 1 Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 z tego co wiem to tyle ile osób jedzie autem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mic 0 Napisano 19 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 http://podroze.auto-swiat.pl/przepisy-drogowe-w-austrii/ <==nawet o mandatach jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi