sloowik 0 Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 siemka Chciałem się doradzic co do wyboru deski. Mam tu dwie no i juz sam nie wiem... W tym roku będą trzy lata jak śmigam i czas nabyc coś swojego co o tym sądzicie? http://allegro.pl/deska-snowboard-wiazania-rossignol-district-mw-161-i1923084479.html http://www.sport-shop.pl/deska-snowboardowa-head-the-good-flamba-wiazania-nx-one-p-9607.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 19 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Rossignola lepiej kup narty, a nie deskę. Do 1000zł poszukaj sobie coś z Ravena (w tej cenie na pewno dostaniesz z lepszymi wiązaniami niż te w zestawach, które podałeś), Voelkl Stroke, może dostaniesz jeszcze gdzieś jakieś K2 czy Nitro w dobrej cenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ajcia 0 Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Z tego co się orientuje coraz więcej sklepów sportowych chwali sobie wyroby (własnie snowboardowe) HEAD'a, ja z własnego doświadczenia powiem że też jestem bardzo zadowolona, jeżdżę trzy lata na baaardzo starej desce HEAD i ani mi się nie rysuje, ani razu mi nie zardzewiała, jest naprawdę porządna, a myślę że z 6 lat może już mieć co najmniej (kupowałam ją do nauki już używaną) więc ze swojej strony jak najbardziej polecam deskę tej firmy:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 22 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 99% kobiet zadowolonych jest z tego jak jeździ ich deska, bo 90% desek damskich dostępnych na rynku jest mięciutka i łatwa, a najważniejsza dla kupujących kobiet jest grafika i może 1% patrzy na to czy deska oparta jest na triaxie, ma carbon itp. Najważniejsze dla 99% kobiet jest właśnie tak jak napisałaś, że deska nie rdzewieje i nie ma rysek. Mężczyźni mają niestety bardziej pragmatyczne podejście, czyli patrzą na parametry desek i na to jak jeżdżą. Piszę to jako sprzedawca i niestety nie ma żadnych szans na przekonanie Pań do znacznie lepszej deski za niższą cenę, jeśli grafika nie będzie pasowała do kurtki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ajcia 0 Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Nie wiem co jest złego w tym że jestem zadowolona ze swojego HEAD'a (który za cholere nie pasuje do mojej kurtki, wcale nie jest ładny ani już na pewno miękki, mało tego jest męski i waży prawie 6kg) i nie bardzo wiem co tu ma do rzeczy jak panie wybierają sobie deski, przecież nie o tym jest wątek :> Nie wdająć się w szczegóły, pochwaliłam HEAD'a za to że robi porządne ślizgi, deski mają grube krawędzie, ani razu mi nie zardzewiała odkąd ją kupiłam i jest ostra jak brzytwa (to chyba tez są jakieś wyznaczniki jakości?) Ostatnio chodziłam po różnych sklepach szukając dla siebie czegoś nowego (przede wszystkim lżejszego) i nie wiem jak w Łodzi, ale w moim mieście większość sprzedawców poleca mi znów HEAD'a. @sloowik, wstawił tu dwie dechy, a ja ze swojej strony, wciąż z czystym sumieniem polecam mu właśnie tą markę i jakbym miała na oku jakąś niedrogą używaną lecz nowszą od mojej, nie zastanawiałabym się. No ale to tylko moje zdanie, może i się nie znam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 24 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 6kg deska? Takich kloców już nikt nie produkuje od 14-15 lat Damskie Voelkle, Raveny, Nitro ważą po 2,3-2,4kg. Wierz mi, że gdybyś się na nich przejechała stwierdziłabyś, że przepadło Ci kilka lat niepotrzebnej nauki. Na ilu deskach innych firm z w miarę aktualnych kolekcji miałaś możliwość się przejechać? Po drugie sam Head nie robi deski (bo swojej fabryki nie ma), tylko robi dla niego obca fabryka, której zleca robienie i tak sobie skacze po różnych miejscach od Austrii, przez Tajwan po Chiny i to fabryka zapewnia materiały. Absolutnie nie twierdzę, że Head jest bardzo zły, ale za tą samą kasę można dostać ciekawsze deski. Prawda o sprzedawcach jest okrutna - sprzedawcy polecają to na czym mają największą marżę i to co im nie schodzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ajcia 0 Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 No ok ok, też nie powiedziałam że jest to najlepsza marka desek, wydaje mi się że jest i tak lepsza niż Rossignol jeśli o to chodzi i jest ją za co chwalić Napisałam wyżej że deska jest wiekowa to HEAD Concept, nie mam pojęcia w jakim może być wieku, u mnie jest od 3-4lat a kupiłam ją używaną własnie do nauki i pod koniec mojego pierwszego sezonu już śmigałam bez większych problemów, w tym roku zacznę swój czwarty sezon, wiec nie uważam żeby przepadło mi cokolwiek wierze że na nowszych deskach jeździ się łatwiej/inaczej, nie miałam okazji jeszcze żadnej innej sprawdzić, mam nadzieję że w tym roku będzie mi to dane, bo zamierzam zmienić deskę, ale generalnie jestem ze swojej mimo wszystko zadowolona Z tego co się orientuje to większość 'producentów' desek nie ma swojej fabryki i korzysta z innych, wiele marek wychodzi z tej samej taśmy, tak jak Raveny produkowane są w Pale.. Osobiście sama teraz zapatruje się na kupno Ravena bo chyba tylko to znajduje się w moim przedziale cenowym Więc tak korzystając z okazji @marpyc, może mógłbyś powiedzieć mi coś o Raven Grid 2012? :> (@sloowik, wybacz że sie tak podpinam pod Twój wątek ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 24 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Ravena od 3 lat nie robi Pale, ale Nobile Grid, to deska oparta na rockerze. Konstrukcyjnie bardzo zbliżona do Jibmastera, ale sztywniejsza, pewniej zachowująca się na krawędzi i stabilniejsza przy szybkiej jeździe. Określiłbym ją jako AM/FS (jest ciut szersza niż inne damskie deski w kolekcji). To taki damski odpowiednik Core'a. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi