piek 0 Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Witam, mam taki problem że zabieram sie do kupna deski, może nowa, a może używka, może allegro a może sklep, tego narazie nie wiem. Co do tematu, czy ktoś na własnym przykładzie będzie potrafił powiedzieć mi czy na rozmiar buta 45 (28.5) będe potrzebował deski WIDE czy nie. A najlepiej jakby ktoś miał info na temat minimalnej szerokości w talii, bo nie wiem czy mam sie zabierać za deske 255 mm czy będe potrzebował więcej. Wiem że to zalezy od wiązań i od kątów, ale tak na chłopski rozum, ile minimum potrzebuje, potrzebuje jakiejś liczby żeby sie określić w jakim kierunku szukać bo mam dylemat, nastawiałem sie na jedną z dwóch nowych Raven TTT - 158 cm / 254 mm talia Raven Blur 159 cm / 267 mm talia nie powiem ale bardziej zależałoby mi na TTT bo nie wykluczam zabrania sie za FS w przyszłości, tylko że szkoda kupować jak ma sie okazać że 254 to za mało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 19 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 45 i 28,5 kompletnie nie pasują do siebie. 45 to zazwyczaj 29,5, a 28,5 to 43,5. Jeśli kupisz buty Celsius, Flow, Ride czy Salomon, to wejdą na talię 255mm bez żadnego problemu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piek 0 Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 "literówka" miało być właśnie 29.5 tylko te marki butów wchodzą na 255 ? troche dziwne buty to ja chce kupić jakieś tzw "no-name'y" za max 150 zł a nie szarpać ostro portfel na buty za 500 zł bo za tyle to ja chce deske kupić przeszukałem troche forum i w jakimś temacie Bercik pisał że on bez problemu daje rade na 255 jezdzić z nogą 45, teraz tylko potrzebuje potwierdzenia tej tezy, żeby przy kupnie przez allegro kasa nie poszła w błoto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 19 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Butów za 150zł nie kupisz. To mniej niż cena produkcji w Chinach. No-name będą wielgachne i na pewno będziesz potrzebował do nich wide. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi