enmity 0 Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Hey, potrzebuję pomocy przy zakupie nowej deski i chciałbym zdać się na waszą wiedzę. Wydaje mi się że jeżdżę na poziomie coś koło średnio-zaawansowany bo kilka sezonów za sobą mam ale wiem, że wiele jeszcze muszę się nauczyć. Od zawsze interesowałem się tej dziedzinie freestylem i zdałem sobie sprawę, że chciałbym się w przyszłej jeździe na nim skupić. Pytanie czy dla osoby z moim w samej jeździe średnim doświadczeniu a we freestylu praktycznie zerowym, deska freestylowa byłaby dobrym wyborem czy jednak powinienem jeszcze zastanowić się nad jakimś all-mountain modelem. Deski na których dotychczasowo jeździłem to Rossignol Imperial i Decoy. Potrzebuję również rady co do odpowiedniej długości i wagi deski (moje wymiary - 187 cm i 82 kg). Budżet to około 700 zł, na samą deskę lub z wiązaniami. Prosiłbym o polecenie najsolidniejszych marek i modeli w tym przedziale cenowym, na razie zastanawiałem się nad K2 i znalazłem 2 fajne oferty ich desek, model Legend i Anagram. Mam nadzieję, że zawarłem wszystkie potrzebne informacje. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 15 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Mysle, ze poradzisz sobie spokojnie z deska FS, bedziesz potrzebowal deski dlugosci 155-156 i do tego Wide. K2 Anagram fajna deseczka ale warto zastanowic sie takze nad Sapientem Evolution tu masz jedna KLIK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 tosiek, a czemu wide ? jestesm slepy i nic nie widze o jego rozmiarze stopy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 15 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 o ku**a faktycznie, czlowiek zmeczony po pracy i takie sa efekty a sadzac po wzroscie moze sie okazac, ze takowa bedzie potrzebna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enmity 0 Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Mój rozmiar buta to 45/46 więc chyba wide obowiązkowo. Mam takie pytanie co do długości deski bo wdziałem tabelę która przedstawiała odpowiednią długość deski w oparciu o wagę i wzrost. Pamiętam że tam wyszła mi długość około 162-168. Moje pytanie - czy tabela błędnie to wykazywała czy do FSu używa się krótszych desek? Swoją drogą, deski Sapientu/Sapienta już mi polecano więc zastanowię się poważnie nad tą opcją. No i na koniec : ) jakby zastawić K2 Anagram a Sapient Evolution w oparciu o to co napisałem o swojej dotychczasowej jeździe, to co by się lepiej sprawdziło? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 zdecydowanie evo nawet na stoku sie sprawi lepiej od Anagramu ^^ do FS sa krotsze deski Wide nie koniecznie, zalezy na jakich kątach jezdzisz do FS i tak bedziesz sie musial przestawic do kaczkowatych kątów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enmity 0 Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 A jak oceniacie Nitro Haze w porównaniu do Evo ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryk93 0 Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 jesli mowisz ze masz kilka sezonow za toba to raczej kierowalbym w strone evo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enmity 0 Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Niby tak ale w sumie nadal pierwszy z FS. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 17 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 ja bralbym evo, czego bys nie wybral bedziesz zadowolony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi