krzyzan 0 Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Siema co sądzicie o tej miejscówie? Jak tam jest na snowboard i na narty, jaki snowpark ciekawy czy nie? Jak z cenami czy oplaca się I jak już lepiej jechać przez czechy czy niemcy. Dodam do dojazdu że mieszkam koło Jeleniej Góry pod czeską granicą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murzynq 0 Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Sam w sobie Salzburg to tylko spore miasto w "pobliżu" ośrodków narciarskich.W samym Salzburgu nie ma stoków i wyciągów.Ale pewnie mówiąc Salzburg miałeś na myśli Salzburg Sportwelt-Ski Amade.Jest do duży ośrodek z 1000 km tras,z tym że objechanie tego w tydzień czy dwa nie nie jest możliwe.Więc nie ma sensu kupna karnetu na calutką dolinę tylko na konkretny ośrodek. W tym wypadku można polecić: -Salzburger Sportwelt(Flachau, Wagrain, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben, Filzmoos) Miejsce warte odwiedzenia,bardzo nowoczesna infrastruktura i mnóstwo tras.Minus to nisko położone stoki bo maksymalnie to jest 2 tys metrów,niby sporo ale na tle pozostałych alpejskich ośrodków nisko. -Schladming-Dachstein(Planai-Hochwurzen, Hauser-Kaibling, Reiteralm, Forstau-Fageralm, Dachstein-Gletscher, Ramsau am Dachstein) -Tak samo jak wyżej,nowoczesne wyciągi,położenie to 2 tyś metrów lecz w zanadrzu lodowiec Dachstein choć nie zbyt specjalny z tego co słyszałem. Na ilość tras ani w jedynym ani w drugiem ośrodku nie będziesz narzekać bo jest tego sporo.Nie ma to żadnego porównania z Polska czy Czechami,inna kultura narciarstwa.Kolejki do wyciągów bywają ale z racji dobrej infrastruktury szybko się rozładowują.Ceny wyższe niż u nas czy w Czechach ale nie dużo,a dostajemy dużo więcej.Czasami można znaleźć bardzo atrakcyjne oferty cenowo nawet niższe niż oferty krajowe. Jeżeli o dojazd chodzi to ja jeżdze przez Niemcy z powodu że do A4 mam 15km i potem już do samej Austrii autostradą.Także jak bym polecał opcje przez Niemcy,szybciej i wygodniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 26 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2011 A tak kwotami jak tam jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Murzynq 0 Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Wszystko zależy co Cię interesuje czy hotel czy może apartament z własnym wyżywieniem.Tak samo wiele zależy od odległości do stoków,do centrum miasta czy nawet do skibusa.No ale największe znaczenie ma termin w jakim chcesz jechać.Ja byłem w poprzednim sezonie w Kaprun/Zell am See ośrodek nie należący do żadnego z wymienionych ośrodków ale także blisko Salzburga.To za apartament 2 ososbowy w drugiej połowie lutego płaciłem 800zł za sam nocleg.Luty to najdroższy okres,droższy jest jedynie termin świąteczno-sylwestrowy.Mieszkałem trochę na uboczu ale w dobrych warunkach.W Austrii samo mieszkanie nie jest takie drogie,sporo kosztują karnety bo średnio 900zł.Tak jak mówiłem napisz termin w jakim planujesz wyjazd a będę mógł podać przybliżoną cene. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 27 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 tak pomiędzy 10 a 27 jakoś tak nie jestem pewien kiedy. Dodam że całą rodziną 4 osoby + jeżeli jest opłata to od samochodu jak coś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi