krzyzan 0 Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Siema wam wszystkim Na desce jeżdżę od ponad 5 lat ale w ubiegłym roku zaczęliśmy z kumplami freestyle jak zwykle pomysłodawcy najlepiej idzie czyli mi W tym roczku chcę tak więcej pokręcić więc moje pytanie czy kupować usztywniacze na nadgarstki sobie? Mieszkam w górach więc na stoku jestem sporo, a że wiem że w tym roku chcę więcej pobawić się dlatego pytam. Przy okazji zapytam mam 2 deski 1)Nie znam firmy około 128cm miękka a 2)Santa Cruz 138cm średnia mam ponad 170cm prawie 180cm waga zaledwie 65kg i na której lepiej się uczyć freestyle'u? na mięciutkiej? Na forum jestem świeży więc jeżeli nie ten dział(ale chyba ten ) to proszę nie krzyczeć na mnie Z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 dakine wrist guard albo rekawice levela z biomexem. Jedno i drugie nie wygodne, jak kazdy ochraniacz na nadgarstki. Usztywniacz to w kazdej aptece powinienes dostac Co do deski...138 tak naprawde to powinna ona miec ~147-150 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 22 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 rekawic mam 2 pary tylko nie wiem czy nie za duze jeszcze. Co do deski to wiem ze powinna byc dluzsza ale na krotkiej fajniej sie manewruje lepszy skret mam. [ Dodano: |22 Paź 2011|, o 11:06 ] Jeszcze zapytam nie chc nowych tematów robić. czy moge jeździć w okularach(musze je nosić cały czas) i w googlach jednocześnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 dakine wrist guard albo rekawice levela z biomexem.Jedno i drugie nie wygodne, jak kazdy ochraniacz na nadgarstki. Co do biomexu to się nie zgodze bo jest całkiem wygodny a i samo działanie jest dużo lepsze od wkąłdek usztywniających. Druga zaleta jest to że możesz sobie go wyjąć i wsadzić nawet pod cienką rękawice pajpową . Co do okularów pod goglami to ten patent raczej nie przejdzie. Choćby nie wiem jakie to były gogle to okulary bedą Ci parowały. Najlepszym i najwygodniejszym rozwiązaniem są soczekwi, komfort, bezpieczeństwo i nic nie paruje. Co do desek to lepsza będzie ta dłuższa, która i tak moim zdaniem przykrótka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 22 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 No to będę musiał bez okularów jeździć :/ pierwszy rok je mam więc nie wiem co i jak jeszcze. A te rękawice mówisz wygodne są? To muszę sprawdzić je może na ferie do austrii się wybieram więc muszę być gotowy na wszystko. [ Dodano: |22 Paź 2011|, o 17:28 ] Jeszcze są 2 sprawy 1)Co jest lepsze zwykłe google czy okulary np. http://allegro.pl/okulary-sportowe-arctica-s-88-na-zime-gratisy-i1880109677.html 2)Czy jakbym zakładał ochraniacze na kolana to utrudniałoby mi to freestyle? Bo mam dopiero 15 lat a mam kolana zdezelowane jak stary dziadek więc wolę już uważać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 ja preferuje google, lepiej sie komponuja z kaskiem i takie tam. Co kto lubi Nie, ochraniacze nie beda Ci drastycznie przeszkadzac, z czasem nawet nie bedziesz ich czul. Co do biomexu to się nie zgodze Sprawa indywidualna, mi akurat nie pasuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 22 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 a nie bd mi zbytnio ograniczały ruchu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 biomex jest najmniej ograniczajaca i krepujaca ochrona nadgarstkow, stosowana w snowboardzie aktualnie. Przynajmniej ja niczego innego nie znam. Mimo wszystko, ruchy w jakims tam zakresie ogranicza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 23 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 matzel, Chodzilo o ochraniacze kolan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 ah ;p wybacz ja jestem przyzwyczajony, sporo czasu mam jakies bandarze elastyczne na kolanach itp wiec, jesli masz podobnie to sie szybko przyzwyczaisz ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 23 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Czyli bd komplet kupował całkowicie STARY... szykuj portfel heh Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 w razie co, ja ochraniaczy nie mam ale w sklepie chwile pochodzilem i nie rozni sie wiele od opaski uciskowej czy jak to sie tam nazywalo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzan 0 Napisano 23 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Wiesz ochraniacze to ochraniacze coś się stanie zrzucę na producenta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi