szkodnikPL 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Cześć, szukam deski dla średnio zaawansowanego snowboardzisty. Mam 180 cm wzrostu, ważę 77 kg, mam but o długości wkładki 30,5 cm. Chciałbym kupić na razie sam blat do jakichś 700-800 zł i wiązania do jakiś 300-400 zł. Chciałbym jakiegoś AM. Interesują mnie nowe blaty, chyba, że jakieś bardzo dobre używki. Co polecacie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zioom31 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Ja proponowałbym voelkl spade: http://www.sklepsnowboardowy.pl/voelkl-spade-rc-11.html może być problem z długością , gdyz dostepne maja tylko 151cm, a Ty powinieneś celować w nieco dłuższe deski. I do tego np. Drake King http://allegro.pl/nowe-wiazania-drake-king-rozm-l-i1799548888.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkodnikPL 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Ten volkl jest fajny, ale za mały. Na dodatek trochę za wąski. Jak nie patrzeć, moje buty mają wkładki 30,5 cm, więc cały but ma około 34 cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 potrzebna jest poszerzana deska jak sie patrzy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkodnikPL 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Albo najwyżej kupić Power Linki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 sapient pnb2 pewnie sie nada, choc nic nie wiem o Twoim doswiadczeniu i umiejetnosciach no i zakladam, ze kupisz powerlinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkodnikPL 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Jest tylko taki jeden problem, niewiele Sapientów mi się podoba, ale chciałbym żeby deska chociaż w jakimś stopniu mi się podobała. Edit: Co powiecie o Sapient Coast 2009? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Coast to łagodniejszy PNB2. Nie wymaga takich umiejętności jak PNB2 (przy nim trochę się trzeba na początku na męczyć), a jednocześnie to bardzo chwalona i udana deska. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkodnikPL 0 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 To dobrze, bo ten Coast mnie się podoba. A jakie wiązania polecicie? Bo te Drake King wydaję mi się, że będą za małe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 to trzeba wziasc wiekszy rozmiar i po klopocie jakiej firmy masz buty? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkodnikPL 0 Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Tylko z tego co znalazłem pomiędzy l a xl jest 130 zł różnicy. Buty mam firny Rossignol. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 rozmiar nie ma wplywu na cene. Moze u innego sprzedajacego znajda sie taniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkodnikPL 0 Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 A jakieś inne wiązania w cenie do 450 zł? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zioom31 0 Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 drake fifty, union flite, rome shift... myślę, że powineneś je znaleźć w tej cenie :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkodnikPL 0 Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Tak się właśnie zastanawiam, że deska która pasuje mi długością, jest w wersji wide, czyli poszerzonej, a takiej raczej bym nie chciał. Co innego w kwocie do 800-850 zł? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Mając wkładkę 30,5cm wyboru wide czy nie raczej nie masz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkodnikPL 0 Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Wcześniej jeździłem na desce "nie wide" i nie było problemu, a jak jeszcze kupię powerlinki powinno być jeszcze lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 11 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 co do wiązań to śmiało możesz skusić się na Union Flite http://proboarder.pl/p/3/1046/union-flite-2011-black-wiazania.html jak i Drake Fifty http://proboarder.pl/p/3/1016/drake-fifty-2011-wiazania.html , oba zdecydownie lepsze niż proponowane wcześniej Drake King. To już wiązanka ze średniej półki, solidnie wykonane, posiadają pełną regulację. co do deski oczywiście zależy do czego by miała posłużyć i od umiejętności ridera. Deski am i fr są zdecydowanie bardziej wytaliowane od desek fs. Jeśli o takiej myślisz to wide byłby wskazany no chyba że zakupisz wspomniane powerlinki. Co do innych propozycji to w tej cenie masz też jeszcze bardzo dobrą deche Rad Air NEO i do tego wiązania Rad Air RS4 2008. Technicznie bardzo dobry setup idealny na ubite trasy i poza trasami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi