bartoszkar 0 Napisano 16 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2011 tak jak w temacie która z tych desek SAPIENT EVOLUTION czy SAPIENT PNB1 jest lepsza i dlaczego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 Krótko i zwięźle: 1. Zaczynasz lub jeździsz średnio bierz Evolution lub jeszcze łatwiejsze TMA 2. jesteś wymiataczem bierz PNB1 3. Jeśli nie jesteś wymiataczem, to deska Cię przerośnie i patrz pkt 1. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartoszkar 0 Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 a która z nich jest bardziej uniwersalna? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 moim zdaniem evo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 TMA i Evolution jeżdżą podobnie. Evolution ma większego popa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartoszkar 0 Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 kurde a mnie ciągnie jakoś bardziej do pnb1 ... obie te deski w długości 160 mają w tali po 254 mm i ja ze względu na moją stopę jestem zmuszony zastosować powerlinki tyko nie wiem które wybrać, tutaj http://proboarder.pl/c/11/akcesoria,1.html dostępne są 3, które wybrać? żeby było dobrze w miarę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 Ja spróbowałbym najpierw jak ten but zachowa się z deską i wiązaniem na stoku i dopiero szukał PL. Bardzo często okazuje się, że nic nie trzeba dokupywać. Chyba, że stosujesz bardzo małe kąty i dodatkowo masz doświadczenie z deską o identycznej talii w okolicach wiązań. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartoszkar 0 Napisano 18 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2011 może głupie pytanie ale ile według was może cm but wystawać poza deskę maksymalnie? żeby dało się normalnie jeździć... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 18 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2011 To właśnie najlepiej jest sprawdzić na stoku, bo każdy czuje co innego na stoku podczas jazdy. Różnica między butami o tym samym rozmiarze różnych producentów może wynosić nawet 2,5-3cm. JacekSP z innego forum ma buty 48, a nie przeszkadzał mu podczas testów Raven Gravy z talią 251mm. Ja natomiast miałem buty NW Five w rozmiarze 43 czy 42,5 i przy talii 245mm czułem, że trochę deska jest wąska. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartoszkar 0 Napisano 18 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2011 aha dzięki za info... a która z tych desek nadaje się bardziej do dłuższych skoków? oraz czy te wiązania http://supersklep.pl/c6-wiazania/i93203-wiazania-snowboardowe-ride-wi-11-ex-red-aqua będą dobrym wyborem pod którąś z tamtych desek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 18 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2011 EX to świetne wiązania. Są bardzo lekkie, mają dobrą amortyzację. Baza jest z aluminium i dlatego jedna z ich nielicznych wad to brak regulacji pedału gazu. W tej cenie masz jeszcze K2 Chinch, SP Brotherhood Fastec albo coś z Rome i Fluxów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartoszkar 0 Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 a która z tych desek nadaje się bardziej do dłuższych skoków? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madun 1 Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 To nie są jakieś super miękkie deski więc spokojnie na evo i pnb polatasz . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 25 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2011 jestem zmuszony zastosować powerlinki wcale nie jest powiedziane że musisz mieć powerlinki. Najpierw musisz to sprawdzić na stoku. Ja przy desce 254 i bucie 30cm nie potrzebuje tego rozwiązania, a mimo to moge jeździć bardzo agresywnie na krawędziach i problem że ryje butem praktycznie nie występuje. Wszystko zależy jak sobie kąty ustawisz. Co do desek to PNB jest sztywny i to blat zdecydownie dla zaawansowanych, tylko tacy dostrzegą jego moc. Evo jest bardziej uniwersalny i na hopy i na raile, i na buttery. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnderseN 0 Napisano 25 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2011 ja bym poszedl w evo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi