konrad13-1994 0 Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 Siema Jestem Drago, mam do was pytanie, co sądzicie o desce K2 Fastplant 10/11, żebyście mieli lepsze rozeznanie o mnie, skala umiejętność moich: 8 . 183 wzrostu 72kg wagi,mocne nogi. Wyraźcie swoje opinie na temat tej deski i czy warto ją kupić, chciałbym zrobić setup właśnie tej deski jeśli będzie ok z wiązaniami Flux Titan RK30 Purple 2011. I powiedzcie mi jeszcze co o niej wiecie, chciałbym ja mieć na hopy, i do parku(raila, boxy) sądzę że do moich wymagań hopy i park to najlepiej flex 4-5. Czy się nada, a jeśli macie jakieś inne propozycje to wypowiadajcie się także. Czy są w niej podcięte krawędzie?? I jaki jest flex w Fastplancie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 Fastplant to bardzo dobry blat - w testach plasuje się w czołówce. W tej cenie jednak, może zastanowisz się na Bataleonem? ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madun 1 Napisano 26 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2011 K2 wymiata a ten model to już masakra podobno jest niezniszczalny wiec do parku jak najbardziej się nada. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad13-1994 0 Napisano 27 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2011 no ok tyle to ja wiem, ze jest zajebisty blat w nim i wg K2 robi fajne deseczki, ale skoncentrujmy się na moich pytaniach czy ma podcięte krawędzie, bo nie lubię "zacinać się" w parku. Kolega mówi żebym zastanowił się nad Bataleonem (Dlaczego?, potrzebuję coś do parku i na FS sadzisz że się dobrze nada, najbardziej będę tą deską jeździć po railach, piknikach, boxach i skoczniach a więc)niby zamiast podciętych krawędzi maja ten swój system). A i jeśli ma być na raila, boxy i skocznie to jaka długość bo stara deskę mam 156, ale nie wiem czy dłuższą teraz krótszą? PS. Jeśli coś proponujecie to zapodajcie linka lub nazwę propozycji;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 27 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2011 podciete? to znaczy jakie? masz na mysli popularnie nazywane "banany"? bo kazda firma teraz w swojej ofercie kilka roznych wygiec deski, przeznaczonych do roznych rzeczy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madun 1 Napisano 28 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2011 Tu masz troszkę więcej o systemach w tej desce może coś Ci to pomoże http://k2snowboarding.com/snowboards/fastplant Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad13-1994 0 Napisano 28 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2011 podcięte krawędzie chodzi mi tu o Park Bevel np.-2 stopnie. madun link nie działa;/ [ Dodano: 28 Maj 11, 23:00 ] W ogóle wysłałem zapytanie do K2 o to wszystko niech się oni tez wypowiedzą A ja mam do was prośbę jeśli możecie to zróbcie mi jakiś zajebisty setup i żebym w nim znalazły się wiązania Flux Titan RK30 Purple 2011, wybierzcie dechę i buty. ma to być zestaw do parku(raila, boxy itp.) oraz skocznie. I napiszcie dlaczego akurat taki zestaw taka krótka charakterystyka. :mrgreen: Jeśli potrzeba jest jakieś dodatkowe info, aby dobrać sprzęt to pytać. z góry dzięki za pomoc :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 29 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2011 kasa bez znaczenia ? Buty: Salomon Pledge - zewnętrzna skorupa w miare miękka (7), wewnętrzna wkladka troche twardsza (9), zapewnia idealna kontrole a but jednoczesnie nadal jest bardzo uniwersalny. Przeznaczenie katologowe to FS. W tym roku (2010/11) to najwyzszy but w ich kolekcji (od 11/12 bedzie jeszcze jeden wyzej, zupelnie inny but od innych). Szybki system wiazania, wkladka najwyzszej jakosci sidasa, system masowania stopy. Salomon jest specjalista od obuwia i buty snowboardowe ma rewelacyjne. Lepszych nie znam. Sam mam jedne (Synapse) i w porownaniu do poprzednik (nidecker) to niebo i ziemia Salomon Dialogue - but troche nizszej klasy, tem sam system szybkiego wiazania, bardzo wygodny. Wewnetrzna wkladka i skorupa maja ten sam flex 7. System 3D (sklada sie z 3 platow) zapobiega odksztalcaniu sie buta przy jego wyginaniu (platy na siebie nachodza), dzieki czemu nie tworza sie luzy badz nadmierne uciski przy jezdzie. System masowania stopy, tylko troche slabszej technologii (level 2 lub 3, pledge maja 3 albo 4 - nie pamietam czy 3 czy 4 to ich najwyzszy poziom ) Przeznaczenie: FS, lajcikowe jezdzenie, bez spiny, bardzo wygodny but, jednoczesnie bardzo dobrze trzymajacy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad13-1994 0 Napisano 29 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2011 wiesz co nie wiem dlaczego ale akurat nie zbyt mnie one zainteresowany cena jest tez nie mała, jeśli chodzi o buty to wole jak sa jakies kolorowe a nie ciemne(czarne) cos typu Celsius Xenon;d No a deseczka?? bo wiązania to flux RK30 na 200% będę brać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 29 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2011 szczerze to nie wiem, jakie "kolorowe" butki beda dobre ^^ z tych nowych desek do parku, to nawet nie wiem co w tej chwili bylo by najlepszym wyborem. Moze za salomon drift, ale bataleon wydaje sie ciekawsza opcja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad13-1994 0 Napisano 29 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2011 153cm sadzę że będzie dla mnie dobra i jakiś bucik fajny wiecie kasa nie odgrywa roli tyle żeby nie było że te najdroższe to na pewno najlepsze proszę o odpowiedzi od ludzi którzy"ogarniają temat"^^ i tak jak uwzględniłem wcześniej buty żeby nie były czarno szarobiałe. Znalazłem info co do flexu fastplanta 4 flex /10. na Stronce PKS;p [ Dodano: 29 Maj 11, 23:18 ] http://www.pksnow.pl/deski.php?kat=Men&firma=K2 K2 Fastplant Stary proszę weź skompletuj mi jakiś komplecik z tymi fluxami Rk30 żeby się zgrywały. Użyj do tego www.pksnow.pl dużo sprzętu jest na nim, a później dam info do Bercika żeby ogarnął te rzeczy on powinien dać radę;d może się zgodzi^^ :mrgreen: [ Dodano: 29 Maj 11, 23:23 ] z firm których prosił bym wybierać deskę to K2, bataleon,nitro,rome,stepchild w ostateczności;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 30 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2011 z K2: Flastplant, Believer, badz jesli chcesz zaoszczedzic troche pieniedzy to WWW rocker. Bataleon Evil Twin, Airrobic (wyglada na solidna deske, do katowania w parku) - sa na tym forum ludzie, ktorzy lepiej znaja sie na bataleonie, np killer czy bercik. Z Rome nic Ci nie polece, bo sie podobno sypia deski w tym roku Stepchild, widzialem kilka w serwisie, ale nie slyszalem tak naprawde zadnych opinii o nich. Wydaje mi sie, ze jest to firma bardziej nastawiona na FS. Nitro mi sie nie chce szukac a buty to i tak trzeba mierzyc, bo potem rozne dziwne rzeczy wychodza Jesli stawiasz na kolorki, "dizajn", "lans" a nie na komfort i jakosc to nie umiem Ci pomoc. W szczegolnosci, ze tych butow to i tak tylko czubek widac A co do Salomona, sprzedawałem ich buty i bazuje na opiniach wielu klientow, znajomych, którzy maja inne modele niz moj itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrad13-1994 0 Napisano 30 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2011 nie stawiam na kolorki stary, tylko po prost mi się podobają i chce właśnie żeby były odpowiednie do parku:* dzięki za radę co do desek pogadam z Berckiem bo mam kontakt do niego, dzięki za wszystko:* PS. napisałem do producenta K2 no i odpisali mi ze podcięte krawędzie są o 1 stopnień Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnderseN 0 Napisano 31 Maj 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 K2 to dobry wybór Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi