pididi 0 Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Cześć, Składam właśnie sprzęt i natrafiłem na mały problem. Chciałem zamontować wiązania zgodnie z zaleceniami producenta (Sapient, model PNB2). Deska ma standardowo niewielki setback co mi bardzo odpowiada aaaale - w jeden jedyny insert śruba za nic się nie wkręci - podejrzewam, że insert jest źle nagwintowany, bo w pozostałe wkręca się bez problemu. Teraz tak: 1) Próbować go przegwintować? 2) Oddać do serwisu? 3) Zamontować o jeden insert dalej, na najdalszym ustawieniu (chodzi o przednie wiązanie), pozostawiając tył tak jak powinien być? Zwiększa się wtedy odległość przedniego wiązania od początku deski - może to negatywnie wpłynąć na prowadzenie się deski na stoku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 10 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Opcje 2 i 3 są najlepsze, ale się nawzajem nie wykluczają, więc spróbuj z innym ustawieniem, a jak się nie uda, to oddaj do serwisu lub reklamuj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Ja bym reklamował - nigdy nie wiesz czy to tylko wada nagwintowania czy coś z całym insertem jest nie tak. Jeśli odrzucą (a patrząc na obecny stan marki to prawdopodobne) to kręć w kolejny i tyle - ew będziesz mieć stance większy o 0.5cm albo jeszcze większy setback Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 10 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2011 Tak jak kiler powiedział, jest to ewidentnie jakaś wada inserta, jeśli nie było o tym mowy przy zakupie to warto to zareklamować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pididi 0 Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Dzięki za rady - niestety za tydzień wyjeżdżam i nie zdążę zareklamować deski. W sumie na wymianę nie mam raczej co liczyć, bo Sapienty prawie wszędzie wykupione a za ew. zwrot kasy nie dostanę tak dobrej deski, więc chyba ją po prostu zostawię... Poniżej wrzucam dwie fotki deski z wiązaniami, stance jest nieco mniejszy przez przesunięcie przedniego wiązania do tyłu, zwiększyła się też dysproporcja w odległości wiązań od przodu/końca deski (z przodu odległość jest większa o ten jeden insert od ustawień zalecanych). Wygląda toto poprawnie, ma ręce i nogi? :mrgreen: PS. Dzięki Bercik za doradztwo w sprawie Rome'ów i szybką wysyłkę! :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 11 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Wszystko OK, tylko jak masz taką deskę to jazda na kaczkę nie jest chyba najlepsza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pididi 0 Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Zdaję sobie z tego sprawę. Od zawsze jeździłem na kaczkę i żeby zaznajomić się z nową dechą ustawiłem sobie wiązania tak samo. Jak się ogarnę, to zmienię z "+15/-15" na ustawienie typu "+xx/+xx" :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 a co za roznica, ja wszedzie jezdze 21/-21 ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 mi tez by sie co najmniej dziwnie jezdzilo z innymi ustawieniami niz na kaczuszce :twisted: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 11 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Każdy jeździ jak lubi. :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi