trax 0 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Siema tak ja w temacie chciałbym byście dali mi jakieś porady dotyczące 360 fs. Wiem tylko tyle,że na najeździe trzeba wykonać "balans" frontside,backside (nie wiem co daje to balansowanie na krawędziach, jak by ktoś wiedział to jak by mógł to niech napisze) wziąć zamach i, że podczas fazy lotu trzeba obrócić głowę w stronę rotacji. Tu jeszcze jakiś fimik znalazlem i jeszcze mam jedno pytanie a mianowicie czemu ten koleś podczas najazdu na skocznie ugina tylną noge (25 - 30 sekunda filmu) Z góry dziękuje i pozdrawiam, trax Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 http://www.snowboard-mds.pl/index.php/triki_na_skoczni.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xnxx 0 Napisano 23 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2011 w fs 360 chodzi o to, żeby najechać odpowiednio na skocznie tj żeby wybić się mając deskę prostopadłą do skoczni i tak samo wylądować, najłatwiej kręcąc takie obroty wybijać się z krawędzi przeciwnej do 1 obrotu, bo wtedy na samym wybiciu (jak na obu filmikach) możesz zacząć kręcić sporą rotację, więc nie ma obawy o niedokręcenie, poza tym jeśli część rotacji z 360 st zrobisz na wybiciu, to później nie musisz tyle kręcić w powietrzu. dlatego koleś na końcu obciąża tylną nogę, bo to jest tak jak przy obrotach z tail pressem. Należy pamiętać, żeby nie przeszaleć z obciążeniem tylnej nogi, ponieważ możesz przypadkowo zrobić coś w stylu fs rodeo niedokręconego, a tego typu gleby boląąąąą powodzenia i próbuj na niższych hopkach na początku a najlepiej na puchu zdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trax 0 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 Dzięki za podpowiedź, i mam jeszcze jedno pytanie do xnxx najłatwiej kręcąc takie obroty wybijać się z krawędzi przeciwnej do 1 obrotu, bo wtedy na samym wybiciu (jak na obu filmikach) możesz zacząć kręcić sporą rotację, więc nie ma obawy o niedokręcenie, Pisząc o tym wybiciu z przeciwnej krawędzi miałeś na myśli, że przy rotacji fs wybijać się z krawędzi frontside zamiast backside ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xnxx 0 Napisano 24 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2011 chodzi mi o to jak jest na filmiku tj jakbyś chciał wybić się z przedniej krawędzi (tą co masz w dół stoku) to wywalisz tzw orła w powietrzu - nie wyobrażam sobie lądowania;p) czyli przy samym końcu zaczynasz rotację 'przechylając się do tyłu plecami' i zaczynasz kręcić barkami potem możesz próbować z płaskiej deski - lub coś co podobno jest wykonalne z przedniej krawędzi choć ja sobie jakoś tego nie wyobrażam;p i nie umiem) chodzi o wyczucie wybicia więc jedyne co Ci mogę poradzić to katować tego fsa(rozumiem, że 180 w obie strony robisz bez problemu) zdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joesexton 0 Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 pamietaj, żeby rotację wziąć z ruchu ramion, wystarczy ze dobrze sie "zamachniesz" i zrobisz to 360 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BiałyMiś 1 Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Dobre, może w tym sezonie spróbuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi