Korvin 0 Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Hej ! Szukam deski, butów i wiązań i prosiłbym Was o poradę. Myślę, że najfajniej byłoby zamknąć się w 2000 zł, ale jeżęli przektocze ten koszt o kilkadziesiąt złotych na rzecz jakości - nie ma problemu, chętnie przyjmę każde zestawienie , poradę. Jeżeli chodzi o doświadczenie : Tydzień jazdy w tym sezonie - mało ale złapałem zajawkę i chciałbym móc wyjechać w kolejnym sezonie z własnym sprzętem. A zatem sprzęt dla początkującego. Kilka danych o mnie : M 188 cm wzrostu 90-95 kilo (to może dziwne, ale waga bardzo ruchoma) Rozmiar buta 45-46 Teraz trochę o sprzęcie o którym myślę : Deska All Mountain 165-166 cm długości (czy do danych powyżej będzie ok?) Rdzeń drewniany, ślizg tłoczony, full cap Wolałbym aby deska o ile to możliwe była wąska. Jeżeli chodzi zaś o mękkość to coś dna punktowego - ze względu też na motorykę nad którą muszę po kilku latach w biurze na nowo wyrobić Dzięki za info z góry wszystkim ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 20 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2011 Przedzial na AM to 164 -166 Podejrzewam ze na razie bedzie to zjazd po przygotowanym stoku (bez zadnych wariacji) Moge zaproponowac Voelkl Dash Popatrz rowniez na K2 lub head Rozmiar buta 45-46 z waskim blatem bedziesz mial delikatny problem aczkolwiek mozna jezdzic tyko musisz odpowiednio ustawic sobie katy zeby "kajaki" ci nie wystawaly zza krawedzi bo bedzie wielkie boom przy skretach Jutro powinienem poszukac cos konkretnego dla ciebie to sobie obadasz ... o ile koledzy nie podpowiedza szybciej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Nie robia juz desek Capowych Salomon Ace Magnum, Voelkl Dash to chyba tez poszerzana deska. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Dobrą dechą jest K2 Raygun. W tym roku wygrała Good Wood w kat. AM, więc napewno będziesz zadowolony. Był tylko problem z twoją długością, ale znalazłem na allegro http://allegro.pl/deska-snowboardowa-k2-raygun-164-cm-i1457400805.html Nie wiem tylko, czy potrzebujesz powerlinków, czy przy dobrych kątach stopa ci się zmieści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korvin 0 Napisano 21 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Hej ! Dzięki za poradę i podzielenie się doświadczeniem ! Czy możecie podrzucić jeszcze buty lub wiązania dla takiego Vasha ? A może mógłbym prosić o jeszcze inne typy prócz K2 Rayguna i Voelkl Dash ? Wdzięczny będę za informację aby nie wyrzucić kasy w błoto i dobrać do swoich gabarytó i umiejek Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 Jak jesteś z Warszawy to zapraszam do kolegi matzela Wał Miedzeszyński 377 i tam dobierzesz sobie jakieś salomony, bo to chyba jedne z lepszych butów Co do wiązań to musisz się określić czy chcesz normalne czy fasteci lub jeszcze inne . Ja mam normalne i chyba najbardziej mi odpowiadają. Dobre są wiązania Drake Fifty, ale możesz też patrzeć na coś z Unionów lub Fluxów. Te ostatnie dużo osób chwali, więc napewno będą dobre. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 21 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2011 w sumie to mozesz u nas caly komplet kupic Przeceny mamy nawet na 30-40% Salomon Ace (1100pln) + Salomon Patriot (600pln) + Jakies buty jak Synapsy, Dialogue czy Savage (około 1000pln) kupisz u nas za mniej niz 2000. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korvin 0 Napisano 22 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Teraz mam zgryz Z jednej strony Voelkl Dash z drugiej strony Salomon Ace. Szczerze - Salomon kojarze troche z firma wszystko i nic, spotkalem sie tez z opiniami, ze dla poczatkujacych na 1-2 sezon jest to deska dosc twarda. Przyzam tez, ze nie jestem mistrzem dbalosci o sprzet, zas Ace'a trzeba dosc czesto smarowac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Zastanów się jeszcze nad raygunem, bo to chyba najlepsza z tych desek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Zastanów się jeszcze nad raygunem, bo to chyba najlepsza z tych desek zgadzam sie ... calkiem przyzwoity sprzet ale czy najlepszy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korvin 0 Napisano 22 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Wlasnie... ale czy najlepsza ? ty dy dy dy.... oto jest pytanie Btw, gdzie w Warszawie lub okolicach dojazdu dla osoby bez auta () mozna pouczyc sie jezdzic na desce ? Znacie ludzi ktorzy ucza nie zdzierajac ostatniego grosza ? Uczylem sie ostatnio na Prochowce - wybralem sie ze znajomymi - ale sprzet totalne dno do wypozyczenia, a gorka fajna tylko za stroma zeby uczyc sie pierwszych podstaw... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 W tym roku jest jedną z dwóch najlepszych desek, więc chyba jednak najlepsza . A co do miejcówki to słyszałem o jakimś stoku "Szczęsliwice" i podobno da się pojeżdzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korvin 0 Napisano 22 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Czyli mamy pojedynek gigantów K2 Raygun oraz Voelklowskiego Dasha ^^ Z moich spostrzeżeń - Dash jest bardziej miękki , Raygun zaś w chwalonej, patentowej technologii All terrain Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 22 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Ace wcale nie jest twardy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korvin 0 Napisano 22 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2011 Uznajmy, że ACE nie przeszedł restrykcyjnej oceny jury - czyli mnie samego i wielu godzin rozmyślań za plecami A tak serio, może to głupie ale firma producenta mnie odrzuca, a nie chce kupić dechy i później myśleć czy miałem racje czy nie itp itd.. więc ACE wylatuje i zostajemy przy Raygun oraz Dash. Fanfary. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi