Rass 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Witam, potrzebuję kupić sprzęt od A do Z, ma być co najważniejsze niedrogi bo nie chcę go zniszczyć w czasie nauki. Preferuje szybsze zjazdy ze stoku do tego czasem przydałoby się poszaleć w snowparku. Ze stoku zjadę a właściwie to zsunę sie bo jezdziłem dopiero ok.7h i tylko na tylnej krawędzi bo na przedniej wystawały wiązania z butami :shock: ale i tak jak na 7h "samonauki" cieszę się że umiem zjechać, wyjechać na orczyku i na kolejce i utrzymać się na desce. Wzrost 170cm Waga 56 Nr. buta 42/43. Moja propozycja na dzień dzisiejszy: Deska: RAVEN GRUNGE 157cm Wiązania: RAVEN s200 Buty: RAVEN TEAM Kask: RAVEN CLUTCH Gogle: ARCTICA G-59 Kurtka: CAMPUS HYPNOSIS Spodnie: CAMPUS SPYKER Rękawice: NEVERLAND CROSS Do tego kominiarka, bielizna i jakieś duperele. Potrzebuję wiedzieć czy w/w rzeczy są odpowiednie, a jak nie to co w zamian. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 moze zamiast deski ravena jakeigos sapienta a wiazan drake. Buty wymien za rok, moze dwa reszta nize byc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rass 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Długość dechy ok? bo z tym też nie wiem o co chodzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Forescik 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Dla mnie wygląda na za długa, celowałbym w coś koło 150cm może nawet mniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Zdecydowani za długa, biorąc pod uwagę fakt, ze jesteś początkujący i myslisz o fs, to szukaj deski AM, długość 146-148. Napisz ile mozesz wydać na poszczególne rzeczy... Deski poszukaj z Sapienta albo Voelkla jak mówi matzel, wiązania Drake tez będę dobre. Co do ubrania zobacz Coalitiona na pocztek wystarczy. Teraz b.dobre gogle Dragon Dx można dostać za 150, a bielizny szukaj np. Brubeck'a albo jak chcesz wydać mniej to Stoor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rass 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Nie powiem ile mogę wydać bo się nie znam i nie chce wyjść na idiotę. Deska, wiązania i buty nie muszą być nowe. Z jakich firm wypatrywać używek? Wolałbym żebyście to wy powiedzieli ile uzbierać ale widzę że bez 3 tysi się nie obejdzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 dlaczego masz wyjsc na idiote? napisz ile mozesz wydac na deske, ile na wiazania, ile na buty i tak dalej bedzie latwiej cos znalezc Co do uzywek to trzeba uwazac, na aukcjach roznie to bywa, wiec trzeba sie troche znac, albo obejrzec z kims kto sie zna lepiej poszukaj nowego blatu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rass 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Będę się starał uzbierać tyle ile potrzeba, a chciałbym żeby to nie było dużo bo w tym roku bądź z początkiem następnego mam zamiar kupić auto. Co do używek to na co trzeba uważać? Co może być złego? Moja druga połówka kupiła deskę, wiązania i buty Burtona za chyba coś koło 1200zł z normalnymi śladami użytkowania tj. malutkie ryski na spodzie i jedno obtarcie "na dziobie" nierzucające się w oczy. Tak więc używkę miałem też na myśli. A co powiecie o : Deska HEAD Rush Rocka 2011 Wiązania HEAD NX Fusion LGCY 2011 Buty HEAD Classic 2011 Kask Blizzard Mega 2011 Gogle Blizzard 911 Orange 2011 ______________________________________________________________________________ Propozycje: 1. Deska- Voelkl Squad JR '09 Wiązania- Drake fifty yellow Buty- Head Scout 2. Head Matrix Classic '11 Head NX Fusion LGCY'11 Head Classic '11 3. F2 Air Roxy WMS Classic '09 Salomon Solace '10 4. Voelkl Worldwide Drake DL Head Zora 5. Deska Sapient TMA '09 Wiązania S200 '11 Buty Raven Team Ceny: 1 - 1340zł 2 - 1300zł 3 - 1210zł 4 - 1180zł 5 - 1070zł Proszę o ocenę tych zestawów bądź wybranie swojego typu(konkretne modele) Dodam że nie chce super sprzętu żeby go nie zniszczyć w czasie nauki. Bardzo podoba mi się pierwszy i czwarty zestaw. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Forescik 0 Napisano 13 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2011 Butów nie biorę pod uwagę, bo trzeba przymierzyć i kupić najwygodniejsze. Najfajniejszy do nauki moim zdaniem pierwszy i 5 zestaw chociaż w piątym do sapienta dałbym inne wiązania. Deska z 3 zestawu nic mi nie mówi Zestaw 2 też wydaje się sensowny. Co do 4 to jeśli to ta deska http://proboarder.pl/p/1/1138/rad-air-world-wide-2010-deski.html to może być trochę ciężka do nauki, ale za to wiązania z niej fajne i dałbym do piątego i zastanawiał się miedzy nim a pierwszym. Tylko że sapient to typowy fs więc nie będziesz na nim jakoś strasznie się napinał na stoku, ale do nauki i parku idealny. Jeśli jednak chcesz śmigać na stoku to zestaw 4 tylko ciężej nauka będzie szła. Wklejaj linki bo tak jest dużo za dużo pracy żeby napisać posta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 13 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2011 Roxy WMS Classic '09 damskei wiązankaHead Zora buty damskieVoelkl Worldwide deska typu Wide nie jest Ci potrzebnaWiązania S200 '11 do tego zestawu nie ma sensu kupowac tych wiązań, s400 albo s500, s550 jezcze by uszły. A co powiecie o :Deska HEAD Rush Rocka 2011 Wiązania HEAD NX Fusion LGCY 2011 Buty HEAD Classic 2011 No powiem że ten zestaw jest całkiem całkiem dla os początkującej. Deseczka z rockerem, fajnie wykonana - chyba najtańsza opcja z rockerem na rynku, buty też solidnie wykonanae, bardzo wygodne, wiązania jak na poczatek też wystarcza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi