Danuuu 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Witam. Orientujecie się może czy są jeszcze jakieś czynne snowparki do około 100 km od Katowic? Szukam od dwóch dni, ale wygląda na to, że wszystko już pozamykane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maksencjusz 0 Napisano 12 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Jest działający snowpark w miejscowości Bila w czechach. Warunki śniegowe też są niezłe. Byłem tam dzisiaj. Tyle tylko, ze to jest ok. 150km od Katowic. www.skibila.cz Bliżej raczej nic nie uświadczysz. Hula jeszcze Parkowa Dolina w Bukovcu (też Czechy, ok. 15km od Wisły) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danuuu 0 Napisano 12 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 Dzięki za odpowiedź. Bila to około 150km, Parkowa Dolina 100km~. Mógłbyś mi jeszcze napisać czy osoby które dopiero zaczynają przygodę z freestyl'em mają czego szukać w Bila~? Po prostu czy nie jest tam za trudno? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maksencjusz 0 Napisano 12 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2011 hmm... Na pewno łatwiejsze przeszkody są w parkowej dolinie. W Bili jest tylko jeden box i to na dodatek skierowany w dół, na który trzeba wskoczyć. Gdybym miał określać poziom wymagany na te snowparki, to przy skali od 1 do 6 (1 - początkujący, 6 - super-hiper pro): Bila - 3 w górę Bukovec - 2 w górę W Bili będzie trudno. Chyba, że jesteś harpaganem, który się niczego nie boi, to sobie poradzisz, jeśli posiedzisz tam ze 3h Ale wczoraj tam padało i dzisiaj był beton, więc wszystkie najazdy na przeszkody były trudne, bo deska nie chciała się za bardzo słuchać. Przy normalnych warunkach i miękkim śniegu robi się tam łatwiej. Tylko, jak pisałem, jest tylko jeden box, a reszta to rejle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 13 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2011 możesz jechać do Botomia na DSd, chyba śmigajajakieś przeszkody, ale genralnei to szału nie ma. Ja zdecydowanie polecam Ci Bukoviec, w regionie to najlepiej przygotowany park i wazne że przeszkody sa dla wszystkich a nie tylko dla potrafiących jeździć. Kilka hopek, od bardzo małych na pierwszy raz az po duża większe i duże dla zaawansowanych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danuuu 0 Napisano 13 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2011 Wczoraj wybrałem się na dsd w Bytomiu. W snowparku 3/4 to już ziemia niestety. W takim razie zdecyduję się na Bukovec. Dzięki wam za informacje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maksencjusz 0 Napisano 14 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2011 O Danuuu! A kiedy chcesz się wybrać do Bukovca? I jak masz zamiar się tam dostać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janke 0 Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 mały odkop, mineły 4 lata, a tutaj wciąż bieda. Ktoś się orientuje czy w Bielsku coś ruszyło czy tylko trasa klasyczna? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi