Extrabot 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Zakupiłem sobie nową deskę i w sobotę pojadę przetestować. I stąd moje pytanie. Smarować ją? Deska jest "czysta" prosto ze sklepu, zapakowana. I jeżeli smarować to zająć się tym sam czy dać do serwisu? Jako, że to 1 raz to oddałbym do serwisu, ale jeżeli dałbym radę zrobić tak samo sam to wtedy nie widziałbym w tym sensu. I jak już będę dbał o deskę to co ile ją smarować, raz na sezon, dwa razy? Biorę pod uwagę, że jeżdżę co tydzień na weekend i czasami na kilka dni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Smaruj najlepiej co tydzień. Smar fabryczny starcza ok. na 1 dzień. Jak już wrócisz z jazdy to powiedz jak było, bo może się w przyszłym roku na sapienta evo pokuszę ( jeżeli jeszcze będą ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 ja tam smaruje co 2-3 dni jazdy o ile jest taka mozliwosc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 8 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2011 Fabryczny smar chroni w transporcie - właściwości jezdne ma raczej kiepskie. Przesmaruj ją na ciepło - nie zaszkodzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Extrabot 0 Napisano 15 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2011 Smaruj najlepiej co tydzień. Smar fabryczny starcza ok. na 1 dzień. Jak już wrócisz z jazdy to powiedz jak było, bo może się w przyszłym roku na sapienta evo pokuszę ( jeżeli jeszcze będą ). Już po wyjeździe Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z tej deski, "słucha" się mnie bardzo dobrze. Duży + należy się za flex, który jest inny na końcach i w środku deski co daje naprawdę wysokie ollie (!). Dość trudno wykonuje się manual - przynajmniej mi. W porównaniu do innych desek na jakich jeździłem ta stosunkowo mało waży. Mogę z pewnością polecić tą dechę do FS jak i zwykłej jazdy po stoku bo taka mnie nie ominęła ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Illinois 0 Napisano 15 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2011 Posmarowałeś ją jednak przed pierwszym zjazdem, czy nie? Też się właśnie nad tym zastanawiam, tyle, że moja deska to Raven. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Extrabot 0 Napisano 15 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2011 Posmarowałeś ją jednak przed pierwszym zjazdem, czy nie?Też się właśnie nad tym zastanawiam, tyle, że moja deska to Raven. Byłem w serwisie, powiedzieli mi, że jest posmarowana i można spokojnie jeździć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 15 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2011 Ja smaruje blat na goraco co tydzien . lecz przed kazdym wtargnieciem na stok dosmarowuje na zimno smarami ( tu tez zalezne od pogody jaki smar uzywam) Blat nasmarowany = mniejsze zuzycie slizgu = dluzsza zywotnosc blatu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi