Kloo 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Witam. Mam 2 pytania - Dla Was mogą być głupie lub banalne, ale chciałbym znać na nie odpowiedź. 1. Mam tą deskę. Czy jest możliwość, że na niej nauczę się podstaw freestyle ? 2. Mam duży rozmiar buta i mam pytanie. Czy to, że deska jest Wide wpływa na naukę freestyle ? Czy to jest bez znaczenia ? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maksencjusz 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 1. Tak. W zasadzie na każdej desce można się nauczyć podstaw fristajlu, kwestia tego jak bardzo ci zależy na tym, żeby się nauczyć. 2. Nie ma znaczenia (chyba, że inni twierdzą inaczej). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kloo 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Bo deski do freestyle są lżejsze i miększe, tak ? Boję się troche, że nie będę w stanie zrobić butteringu albo jakiś prostych ewoluji. Ollie umiem, gdzieś tak na 70 cm. Dzięki, pomogłeś, ale może ktoś inny się jeszcze wypowie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 70cm to sporo... na wide latwiej sie laduje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kloo 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Ale chyba ciężej się wybić, nie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaSZek 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Co do tych 70ciu cm. Sam tak stwierdziłeś "na oko" czy może ktoś Ci to powiedział / przeskakiwałeś przez coś o takiej wysokości? Bo bywa tak, że wydaje nam się, że robimy dużą olke ale... się tylko wydaje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 zalezy, wide sa chyba troche sztywniejsze, to tak w teorii powinny miec wiekszego popa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kloo 0 Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 StaSZek, To wymaga po prostu wprawy, potem z czasem masz duże wybicie. Też trochę trenuję nogi, więc to też wpływa na to. Mam jeszcze jedno pytanie. Są deski wide przeznaczone do freestyle ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaSZek 0 Napisano 1 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Spoko wiem o tym Nie mówie, że nie robisz olki na taką wysokość, tylko że warto to skontrastować z czyjąś opinią, żeby ktoś to zobaczył czy samemu sprawdzić przeskakując przez coś Jeździłem na deskorolce i właśnie coś takiego miałem, że wydawało mi się że skaczę wysoko a tu lipa ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi