MakaveliZiomek 0 Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Witam ! Kupiłem niedawno nową deske voelkl stroke, bylem w niej juz na stoku raz i dzis chcialem sie przejechac kolo domu a bylo z 5cm sniegu i jak zjechalem z gorki okazalo sie, ze jechalem nieraz po ziemi i czasami po jakis malych roslinach, ze tak powiem Popatrzylem na deskę i bylo troche rys, wiekszych i mniejszych. Byc moze jestem przewrazliwiony bo to pierwsza moja deska ale chcę się Was zapytac czy isntnieje takie cos w postaci stopionego wosku, ktory się wylewa na deske by wypelnic te rysy, zaglebienia u jaki jest efekt po takim zabiegu, ile to kosztuje czy jest moze jakis inny sposob ( moze taki, ktory moge zrobic sam) bo chce aby moja decha wygladala fajnie przez dlugo. PS. Niewiem czy to dobry dzial Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pekin 0 Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Tak jest coś takiego tylko daj nam zdjęcie i my Ci powiemy czy jest sens oddawać deski do serwisu Poza tym rysy to normalka, no chyba ze masz jakieś bardzo głębokie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MakaveliZiomek 0 Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 W sumie to niesa tak duze, wieksozosc to pod swiatlo widac. Widac, ze na forum fajni ludzie, juz nie pierwszy raz widze tak milą odpowiedz. Fotke postaram sie wrzucic jutro. Dzieki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pekin 0 Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 w takim razie masz standardowe, "normalne" rysy nie masz się czym przejmować ale poczekaj jeszcze na wypowiedź jakiegoś profesjonalisty bo ja też w tym roku dopiero zacząłem i mogę cie wprowadzić w błąd btw. voelkl rządziiii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Ja też tak miałem z pierwszą deską, że byłem przewrażliwiony, ale o rysę, którą trzeba "łatać" jest naprawdę trudno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 tak naprawde jest cala masa ludzi, ktorzy lataja takie rysy, ktorych ja mam kilkanascie na desce (nie to, ze nie dbam o sprzet, ale napewno nie odczuja roznicy przy zalaniu tych "rysek"). Mozesz albo nasmarowac deche na cieplo, to w pewnym stopniu zaleje i wyrowna mniejsze wglebienia, a jesli masz ich sporo to kofixem, ale ma on tendencje do pozniejszego kruszenia sie i odpadania. W serwisach (przynajmniej u mnie) robia to jakims mixem z klejem, dzieki czemu potem nie odpada i sie nie kruszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moa 0 Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 pierwsze wyjście z moją nową deską od razu dostarczyło jej sporej ilości zadrapań. choć, moim zdaniem, jeśli nie są głębokie, nie warto ich łatać. nie będą Ci zbytnio przeszkadzać w jeździe, a jeżeli chodzi o względy wizualne- trzeba się liczyć z tym, że nic, co jest intensywnie używane, nie będzie wyglądać jak nowe ; > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MakaveliZiomek 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 No pewnie jestem przewrazliwiony i te ryski są male wiec foty niebede dodawal narazie i jeszcze chcialbym sie dowiedziec jaki jest efekt latania tych rys ? Widac rysy ale ich nie ma czy ten wosk wypelanie je calkiem i ich nie widac i ile taki zabieg kosztuje ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamcolNO 0 Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 To zależy od wosku Koszty nie są duże jeśli łatasz sam. W serwisie to różnie (no i jeśli ryski są małe, to wyjdziesz tam na idiotę). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 10 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2011 jezeli rysy sa widoczne tylko wizualnie ( tzn nie czujesz wiekszego wglebienia w slizgu to nie zawracaj sobie tym glowy w sezonie) poczekaj na jego koniec i sam ocenisz czy trzeba zalac je kofixem ( pamietaj przy tym ze jezeli zrobisz gleboka ryse ktora bedzie znaczaca to ta akurat mozesz sie przejmowac - bo moze tu dojsc do zawilgotnienia rdzenia ) co wiadomo czym sie konczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi