pluto1991 0 Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 powiedzcie mi czym się różni deska free ride od freestyle ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 freeride jest do jazdy po puchu, czyli poza trasami i jest twardsza freestyle służy do jazdy w parku i jest miększa obie deski nadają się do jazdy po stoku ze wskazaniem na deski typu freeride dla początkujących polecane jest coś pośredniego, czyli allmountain Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomash 0 Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 1. Freestyle - jest to szeroka kategoria. Deski freestyle'owe przeznaczone są głównie do skakania. Skakać na nich można zarówno na małych hopkach jak i na halfpipie. Mogą być jednakowo podgięte z obu stron. Dłuższy nos pozwala jeździć w puchu. Dzięki tym cechą deski freestyle'owe mają wszechstronne zastosowanie i można je stosować zarówno do jazdy w dzikim terenie jak i na pipie. Deska freestyle'owa powinna mieć długość w przedziale od barków do podbródka. 2. Freeride - deski freeride'owe są stworzone zarówno do jazdy w dowolnym terenie, jak i na stoku przygotowanym. Nie są przeznaczone do jazdy w pipie. Mają mocowania wiązań przesunięte do tyłu, a nos bardziej podgięty niż tył. Są szersze, co umożliwia lepszą jazdę w puchu oraz pewne lądowanie po skokach. Średnia elastyczność oraz długa krawędź elastyczna pozwala na swobodną jazdę na przygotowanym stoku. Deska freeride'owa powinna mieć długość od nosa do czoła. 3. Freestyle - Freeride(All mountain) - jest to połączenie dwóch poprzednich rodzajów desek. Deski typu FS - FR są bardzo uniwersalne. Posiadają cechy deski freestyle'owej i freeride'owej. Wiec można na nich spokojnie skakać, choć trzeba uważać na pipie bo nie wszystkie są do tego przystosowane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto1991 0 Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 dzięki [ Dodano: 9 Styczeń 11, 19:59 ] powiedzcie mi jeszcze jakie deski są godne polecenia i co byście proponowali za 1500 pln chodzi mi o deskę, wiązania i buty z góry dziękuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 Podaj wagę, wzrost i rozmiar buta. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 9 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2011 Tomash, jest tam wiele niescislosci, bledow i niedopowiedziec. Voelkl Stroke + wiazania i reszta na buty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto1991 0 Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 185 cm wzrostu 72 kg wagi i nr buta to 43 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Szukaj deski o dl 160cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto1991 0 Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 no a jaka deska jaka firma i wiązania i jakie buty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Przecież matzel Ci już napisał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 Jeżeli potem będziesz chciał się trochę pobawić we freestyle to weź tą http://allegro.pl/nowy-sapient-evolution-157cm-nowe-drake-king-i1405418575.html Deska i wiązania lepsze od voelkla. Buty musisz przymierzyć, bo to jedna z ważniejszych rzeczy. dobre buty=super jazda Widzę, że do Krakowa masz niedaleko. Tam będziesz miał duży wybór. Między innymi te : http://www.360sklep.pl www.supersklep.pl http://www.sklepsnowboardowy.pl/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto1991 0 Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 powiedzcie mi co sądzicie o deskach SANTA CRUZ są godne polecenia czy też nie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Deski dobre, kiedyś koleś ze sklepu polecał mi Fusion Tripped Out Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto1991 0 Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 A o AIRTRACKS lub ROSSIGNOL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Z tych dwóch to na pewno rosiggnol lepszy, tamta firma to dla mnie no-name jakis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi