malamut87 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Elo Chciałem kupic deske i sporo myslelem o voelkl spade '11 Jezdżę 5 sezonow, lud powiada że całkiem nieźle, lubie szybką jazde na stoku(predkości są już dosyć spore) i nie zamierzam z takiej jazdy rezygnować, ale chciałbym też podszkolić się troche na snowparku(skoki itp). Mam do Was pytanie: czy ta deska się nada? czy nie będzie za miękka? czy jest mocne lapanie krawedzi? jest ktos w stanie mi pomoc? sporo czytalem o tej desce - wiele pozytywnych opini, ale sporo komentarzy ze jest dla poczatkujacych, no ja juz raczej poczatkujacym nie jestem P.S. 60kg 170cm but 42 deska o dlugosci 157cm????? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Deska bardzo fajna, nie powinna być za miękka, flex 5 jest w sam raz a co do reszty pytań tu mały cytat z opisu deski ze sklepu bercika: "Spade zasuwa na krawędziach, bardzo dobrze trzyma w skręcie a przy tym jest ekstremalnie łatwy w manewrowaniu na małej prędkości. Jazda w puchu jak w większości rockerów jest bajecznie łatwa i przyjemna. Zabawa w obroty na stoku, buttery, bączki, skoki, jibby itd. jest zdecydowanie łatwiejsza a co za tym idzie postępy umiejętności są szybsze. Deska szczególnie polecana średnio-zaawansowanym, bez znaczenia czy chcą jeździć czy skakać, najlepiej jedno i drugie :)" Edit. Co do długości to szukaj 152-153 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 W sumie w skali 1-10 5 powinno byc optymalne ciekawe czy ktos miał bezpośrednio styczność z tą deską, bo sklepach pisza róóóóózne rzeczy żeby tylko coś opchnąć( tak mi doświadczenie podpowiada ;p) Dłuższa deska nie będzie stabilniejsza przy dużych prędkościach? Czy 154 dla moich gabarytów w zupełności wystarczy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Przy większych predkosciach będzie stabilniejsza, fakt, ale większej niż 154 nie kupuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 A może masz do zaproponowania jakąś inną deskę... w tej cenie, do tych predyspozycji, do takich celów.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Moze coś z Sapienta: PNB2 albo Element... Deski tańsze a technologia pewnie lepsza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 pewnie? Na pewno. Sapient to jedna z wyższych półek jakościowych a jedna z najniższych cenowych. Długość 152-154 dla ciebie będzie dobra ale więcej to już pod typowy freeride. Szukaj coś z tego co pisze tosiek w poście wyżej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Hmmmm... Ten Sapient PNB 2 brzmi całkiem ciekawie ) Tylko tak sobie myśle czy dałbym rade takiej desce na stoku a tym bardziej na hopkach w snowparku czy z jakimiś wariacjami(trickami)... ;p dzieki za podpowiedź ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Do trickow i zabawy w snowparku to jest Sapient Evolution ( nagroda good wood) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Trenuję akrobatykę także najbardziej zależy mi na skokach ) trików mogę się pouczyć na czymś twardszym , najwyżej się zniechęce ;p ... i ta cena tyle ze znowu sapient PNB 2 polecaja zaawansowanym, brrrr matko moja jak nie urok to sr...ka ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 haha pnb 2 jest bardziej pod freeride i do tego jest to decha kierunkowa więc do skakania to nie bałdzo ;p Evolution byłby lepszym rozwizaniem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Gdzieś na jakimś forum ktoś pisał, że sapient pnb2 jest właśnie dobra do skoków, że dobrze trzyma przy lądowaniu... , że jest dobra na puch i do dużych prędkości na przygotowanych stokach(jak to ludzie mogą w bład wprowadzic..) Chyba najbardziej uniweralną z tych desek byłby jednak voelkl spade- rocker do parku, po3ny splot włókien szklanych, flex 5, czytałem że na krawędziach trzyma (chociaż nie wiem jak to możliwe żeby przy odgiętym nocie i taillu deska dobrze trzymała na krawędziach) - poczekam rok aż stanieje ;p ale gdzie tam - ja rok nie wytrzymam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Zawsze do parku możesz brać sapient evolution ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 A w sumie, czemu nie poza studiowaniem i dorabianiem do kredytu wezme jeszcze jakąą srobote na nocną zmiane... damy radę!!! Dzięki chłopaki za podpowiedzi - mam nad czym się teraz zastanawiać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 na PNB2 fajnie sie laduje, ale wszelkie obroty itp. to juz nie jego zywiol. Rockery sa fajne w puchy i do zabawy, ale krawedzi, o ile nie zastosowano w nich odpowiednich technologii nie trzymaja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 odpowiednie technologie tzn? tutaj sa linki do ich opisów http://www.voelkl-snowboards.com/products/boards/freestyle-all-mountain/spade.html http://www.sklepsnowboardowy.pl/voelkl-spade-rc-11.html [ Dodano: 10 Styczeń 11, 13:20 ] Już ostatnie pytanie poniewż chyba zdecyduję sie na tego sapienta pnb2.... - czy dlugosc 155 bedzie dla mnie dobra? [ Dodano: 10 Styczeń 11, 13:25 ] Już ostatnie pytanie poniewż chyba zdecyduję sie na tego sapienta pnb2.... - czy dlugosc 155 bedzie dla mnie dobra? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi