j2qb3 0 Napisano 6 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2007 witam..czy ta deska bedzie dla mnie dobra ??? http://05-06.snowboardguide.de/cgi-bin/adframe/endresults_boards.html?company=Santa%20Cruz&style=Freestyle&length=__noaction&preis=__noaction&prod_id=18168&id=117079504181190467225856 mam 180 zm wzrostu i niestety waze kolo 105 kg... w opisie jest napisane ze jest od 65 do 85 kg.. porownujac 163 i 166 zm .. krawedz aktywna jest taka sama... 127 cm.. jezdze srednio zaawansowanie.. ale caly czas sie ucze.... w niektorych deskach napiisane jest np 75+ albo 90+ rozumiem ze 75 i 90 kg i wiecej.. przy tej jest 85 bez + ...czy ma to duze znaczenie... jezeli moge prosic o szybka odp... to bede wdzieczny..pozdrawiam... i lepiej 163 czy 166 hmm ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jed 1 Napisano 7 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2007 Santa Cruz to dobra firma, więc myślę, że będzie wytrzymała. Deska standardowo powinna być około 15cm krótsza od rajdera, ale zważywszy na Twoje obawy wziąłbym chyba 166 - dłuższa deska wytrzymuje większe obciążenia. Poza tym w sumie przy freeridzie i normalnej jeździe po stokach taka długość nie przeszkadza. Sam mam deche 165 przy 181cm wzrostu. Poczekaj jeszcze na wypowiedzi innych użytkowników i porównaj zdania każdego z nich. Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
j2qb3 0 Napisano 7 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2007 no dzieki.. ok..w sumie mam tylka ta 166 do wyboru w takim razie... wezme ta i juz... no chyba ze ktos mi ja odradza... prosze o jeszcze wiecej opini..chociaz coraz wiecej.. osob moowi zebym ja kupil.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Napisano 8 Luty 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2007 mam pytanie czy ktoś mógłby mnie uswiadomić co do technicznych szczegółów deski ? Jeżdze już 4 sezony ale jezeli chodzi o te wszystkie nazwy to się nie łapie. Wiem tylko że jeżdze na desce z miękkimi wiązaniami. dokształcił by mnie ktoś z fachowego nazewnictwa? i drugie pytanie, chciałabym spróbować teraz na twardych wiązaniach .w jaki sposób wybrac buty i deske.czy analogicznie dotej z miekkimi wiązaniami. Swoją mam 154 rossignol (tak samo wiązania), dość szeroką jakie firmy zajmują się twardymi wiązaniami? z góry dziękuje za informacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 8 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2007 no to na samym początku polecam Ci założenie nowego tematu żebyśmy nie pisali nie na temat w tym topicu. Pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Napisano 9 Luty 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2007 mam pytanie czy ktoś mógłby mnie uswiadomić co do technicznych szczegółów deski ? Jeżdze już 4 sezony ale jezeli chodzi o te wszystkie nazwy to się nie łapie. Wiem tylko że jeżdze na desce z miękkimi wiązaniami. dokształcił by mnie ktoś z fachowego nazewnictwa? i drugie pytanie, chciałabym spróbować teraz na twardych wiązaniach .w jaki sposób wybrac buty i deske.czy analogicznie do tej z miekkimi wiązaniami. jakie firmy zajmują się twardymi wiązaniami? z góry dziękuje za informacje [ Dodano: Pią Lut 09, 2007 10:30 am ] znowu mi sie to źle dodało sorki komputerowa blondynka ze mne czasem wychodzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi