siuba 0 Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 Mam pytanie odnośnie materiałów użytych do konstrukcji piętki. Czy one czymś znacznym się różnią? Przez całe życie myślałem, że powinny być z aluminium, ale zauważyłem, że Rome(chyba) nie robi w ogóle aluminiowych heelcupów; z kolei mój kolega ostatnio kupił jakieś Heady za 9 stów i u niego wszystko jest z plastiku, nawet pompki. Więc jak to wygląda w praktyce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 to chyba lipne te heady ;D Salomon robi wiazania z kompozytu. Albo miekkie, wyginajace sie, bardzo fajne do freestylu i nie tylko Nie ma zadnej reguly, z czego maja byc zrobione, ale wiazania Ride i Rome nie wzbudzaja mojego zaufania Plastikowych pompek bym nie kupil Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siuba 0 Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 Nie wiem, nie obmacywałem tych Headów nawet. Chociaż dziwne, że wywalając tyle kasy zdecydował się właśnie na Head. Cóż, jak kto woli. A do jakich masz zaufanie? Oprócz Salomonów ofc ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 macalem wiele wiazan, Rome, Ride i Burtony sa dla mnie pomylka (nie jezdzilem!), ale po obmacaniu ich itp. takie sa moje wnioski. A przez serwis przewala mi sie ich cala masa. Rossignole wydaja sie solidne, aczkolwiek (przynajmniej te nizsze modele) maja slabe pompki. Drake, Salomony, SP - te firmy moge polecic. Kolejnosc losowa. Nideckery jak dla mnie bylyby fajne, gdyby byly o 30% tansze. Headow nie mialem okazji pomacac Flowy - nie trawie ich systemu, kompletnie nie nadaje sie do mojego stylu jazdy cos znanego na rynku pominalem ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siuba 0 Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2010 Hmm, dziwne, zawsze myślałem, że Rome'y są dobre. No ale to czysty subiektywizm przecież. Czyli co, powinienem raczej szukać wiązań z aluminiowym heelcupem, czy nie kierować się tym? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 29 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 Heelcup może być zrobiony obojętnie z czego żebyś tylko pompek nie kupił lipnych, bo potem weź się człowieku męcz przy przypinaniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 29 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2010 ja nie mowie, ze romy sa zle. Poprostu nie wzbudzaja mojego zaufania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi