Lambert Gościcki 0 Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2012 A czy sprzęt Ravena na początek się opłaca? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2012 Tak, to chyba najrozsądniejszy sprzęt w swoim przedziale cenowym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Witam, chciałem w tym roku kupić pierwszą deskę w życiu i nauczyć się jeździć. To byłby w ogóle pierwszy kontakt ze sprzętem narciarsko-snobwardowym. Mam ~192cm wzrostu, 100kg wagi, wiek 25 lat, noga duża (45-46). Wg kalkulatorów musiałbym mieć deskę >164cm. Większych niż 164 to nawet nie znalazłem, a takich na 164 jest mało i stosunkowo drogo. Bardzo proszę o poradę jaką deskę najlepiej kupić, czy 159cm w wersji WIDE na All-Mountain to dobry wybór? Chciałbym kupić NOWĄ deskę z wiązaniami do powiedzmy 1000-1200PLN. Bardzo proszę o jakieś propozycje modeli godnych uwagi. Polecono mi w sklepie Head Rush lub Rossignol District. Czy to deski godne uwagi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Deska 161-162cm wide będzie wystarczająca. Zdecydowanie najrozsądniejszym w tym budżecie będzie Raven Relict 162cm Wide do tego Raven s250 albo Drake Fifty, ewentualnie Rome Shift. Za 1200zł dasz radę złożyć już bardzo rozwojowy zestaw Raven Element z Drake Fifty, deska z dobrym popem, fajnie jeżdżąca na krawędzi i poza trasami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Deska 161-162cm wide będzie wystarczająca. Zdecydowanie najrozsądniejszym w tym budżecie będzie Raven Relict 162cm Wide do tego Raven s250 albo Drake Fifty, ewentualnie Rome Shift. Za 1200zł dasz radę złożyć już bardzo rozwojowy zestaw Raven Element z Drake Fifty, deska z dobrym popem, fajnie jeżdżąca na krawędzi i poza trasami. To warto dołożyć do "Raven Element 161cm WIDE + Raven s250 M/L" czy zostać przy "Raven Relict 2015 162cm WIDE + Raven s250"? Róznica w cenie 1129PLN (http://www.pyc.pl/index.php/produkt/raven-element-raven-s250) do 979zł (http://www.pyc.pl/index.php/produkt/raven-relict-2015-raven-s250) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Element ma dużo lepszego popa przez stringery z włókna węglowego. Ja bym 150zł dołożył, bo tyle przez 3 dni na wyciągu przejeździsz, a jak zaczniesz robić jakieś ollie itp., to dobrego popa deski szybko docenisz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Element ma dużo lepszego popa przez stringery z włókna węglowego. Ja bym 150zł dołożył, bo tyle przez 3 dni na wyciągu przejeździsz, a jak zaczniesz robić jakieś ollie itp., to dobrego popa deski szybko docenisz. W sumie racja - niewiele się dopłaca. Ciekawi mnie też czy nie za mocno wygórowałem cenę. Bo przecież jak założę deskę 1 raz na siebie, to chyba nie ma co wymagać cudów. Ile się w ogóle uczy jeździć? Tzn. ile średnio rozgarnięty człowiek potrzebuje by w miarę samodzielnie i bezpiecznie zjechać ze stoku. W pierwszym sezonie to w ogóle możliwe? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Możesz też wybrać inną drogę, to jest bardzo łatwą deskę do nauki typu Raven Relict i zmiana jej po 3 sezonach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PerciooPL 0 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Po jednym dniu powinieneś powoli ale samodzielnie zjeżdżać, oczywiście nie obędzie się bez gleb. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Możesz też wybrać inną drogę, to jest bardzo łatwą deskę do nauki typu Raven Relict i zmiana jej po 3 sezonach. 3 sezony to całkiem sporo. Dzięki kolego za poradę. Przemyślę sprawę i którąś na pewno wybiorę A jakie buty do Ravena polecasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Skompletowałem pierwszy sprzęt w życiu i nie wiem jak ustawić wiązania. Jak już czytam coś w necie, to brakuje mi jednej informacji... W jaką stronę te kąty ustawić. Bo nie wiem czy tylko moje wiązania są jakieś nietypowe, czy co, ale ja mogę je obrócić o dany kąt w jedną i drugą stronę. Wyczytałem, że dla początkujących powinno się ustawiać 30 stopni na wiodącej stopie i 15 na tylnej. Jak rozumiem to obie stopy powinny iść w tym samym kierunku, a nie "na zewnątrz"? na zasadzie takiej: <//--//>, czy na takiej: <\\--//>? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Na plusach, czyli 30/15 już się raczej nie jeździ. Spróbuj którąś z kombinacji na kaczkę +15/-12, 15/-9, +18/-12 itd. i zobacz która najlepiej Ci na stoku podejdzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Na plusach, czyli 30/15 już się raczej nie jeździ. Spróbuj którąś z kombinacji na kaczkę +15/-12, 15/-9, +18/-12 itd. i zobacz która najlepiej Ci na stoku podejdzie. Na kaczkę czyli coś na zasadzie: <\\---//> ? Jak oglądam zdjęcia czy filmy to mam wrażenie, że ludzie jeżdżą na ustawieniach <||---||>, ale może to być złudzenie optyczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Tak, na kaczkę czyli <\\---//> To raczej złudzenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Tak, na kaczkę czyli <\\---//> To raczej złudzenie Dzięki kolego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 26 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2014 Proszę bardzo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Mam pytanie techniczne... Byłem na stoku w Białce Tatrzańskiej i wyrżnął się facet na nartach na orczyku, nie mógł się z nich wypiąć i leciał ścinając wszystkich po drodze. Miałem trzeci raz deskę na nogach i nie wiedziałem co robić. Uderzył mi w rant (na szpicu) i ukruszył kawałek. Wyszło drewno i drzazgi na wierzch. Czy nic się temu nie stanie teraz? Czy to jakoś zabezpieczyć? Jak drewno wyszło na wierzch i będzie deska leżeć w piwnicy czy na strychu przez prawie rok po zimie, dostanie się tam jakaś wilgoć to czy deska nie będzie do wyrzucenia? Deska: Head Rush Rocka (Miał być Raven ale nie dotarł na czas do sklepu i wziąłem Head'a, który był na miejscu) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Masz może fotkę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2015 Masz może fotkę? Są dwa różne miejsca gdzie są uszkodzenia: http://zapodaj.net/44a8e462bfdad.jpg.html http://zapodaj.net/424185ab57467.jpg.html Zdjęcia kiepskiej jakości, bo ciemno w garażu, ale widać skalę uszkodzeń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Możesz to zabezpieczyć żywicą epoksydową dla świętego spokoju, a jak nie wiesz jak to zrobić, to daj do serwisu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojteq 0 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Możesz to zabezpieczyć żywicą epoksydową dla świętego spokoju, a jak nie wiesz jak to zrobić, to daj do serwisu. To oddam do serwisu. Poszukam gdzieś na necie i niech mi to zrobią. Strasznie to jest delikatne w tych deskach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Niestety, dziób to najbardziej newralgiczne miejsce i dlatego wypożyczalnie zakładają protektory na dzioby/ogony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martin_1234 2 Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Zastanawiam się nad wyborem deski Bataleon http://boardroom.pl/pl/deski/23-bataleon-whatever-154.html http://boardroom.pl/pl/deski/41-bataleon-goliath-157.htmlna Miałem okazję jeżdzić na testach na tej desce i stanowczo przypadła mi do gustu Co o tym sądzicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpyc 58 Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Zastanawiasz się co kupić we własnym sklepie? Dobre Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aketo 3 Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 MArtin masz szczescie bo supersklep dzisiaj zrobil promo na Bataleona masz linka - calkiem przypadkiem znalazlem http://supersklep.pl/i192063-deska-snowboardowa-bataleon-whatever-white-154 mozesz nabyc swoja wymarzona deske taniej jak masz pytanie odnosnie desek TBT to wal smialo napewno pomoge. pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi