Lucc 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 Czesc. Możecie mi doradzić jakie mogę dobrać wiązania do deski voelkl spade '11 ??? Co myślicie o tych - http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=3300 . Próbowałem znaleźć jakieś opinie na necie ale nic specjalnego nie ma. albo coś takiego - http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=2255 [ Dodano: 13 Grudzień 10, 16:13 ] Zauważyłem że sztywność wiązań podaje się w zakresie 0-6.. Jaka byłyby dla mnie najodpowiedniejsza? Czy twardość wiązań dobiera się do twardości deski??? Flex mojej deski 5/10 jakby co. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 twardosc/miekkosc deski i wiazan to drugorzedna sprawa. Porownywalne wiazania, bym mogl sam wybrac musialbym je pomacac. Ale to juz niezle wiazania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucc 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Burton Custom http://www.burton.com/mens-bindings-custom-bindings/232231,default,pd.html?start=19&cgid=mens-bindings czy Rome United 09/11 http://allegro.pl/wiazanie-rome-united-i1373468337.html czy pokusić się o tegoroczny model? Rome United 10/11 http://boardstore.pl/product-pol-1155147376-Wiazania-ROME-W11-United-G2-Acid-.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 moim zdaniem te burki slabe sa. A pomiedzy Romami nie widze roznicy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awx 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Podłacze się pod w/w post. Szukam porady w doborze dla mnie odpowiednich wiazań. Waze 87 kg, na stoku jestem 3 sezon. Czasami lubie sobie poskakac. Do tej pory jezdzilem na wiazaniach snow-pro, ale w tym sezonie pierwszy wypad na stok, piersza wywrotka na pelnej predkosci i podstawa wiazania nogi prowadzacej pekla, wiazanie rozpadlo sie. Prosze o ewentualna porade i wskazanie dobrego wiazania w cenie okolo 300 zlotych, max 500 zl. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Drake King? tylko musisz pilnowac srubek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Drake King to chyba najlepszy wybór w tym przedziale cenowym, sam na nich jeżdżę i na razie nie mam na co narzekać faktycznie srobki się luzuja ale bez przesady, zjedziesz 6-7 razy i dokrecisz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucc 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Za takie odpowiedzi typu "te wiązania nie są dobre bo mi się nie podobają" to ja dziękuję bardzo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 a kto tak odpowiedzial? Jesli to do mnie to wiedz, ze nie mam zamiaru w kazdym poscie pisac monologow, bo by mi musieli placic za to. Co do burkow, maja moim zdaniem z dupy cala konstrukcje, beznadziejne przednie paski i odkrecajace sie srubki. Pomiedzy romami nie widze roznicy bo jej pewnie nie ma. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucc 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Ostatnimi czasy tylko siedzę na necie i szukam informacji, opinii na temat różnych wiązań, czego jest naprawdę mało, do tego są powierzchowne i ogólnikowe - coś w stylu pierwszej wypowiedzi. Sorki, ale jak zobaczyłem Twoją odpowiedź to mnie krew zalała. Po co wtedy jest takie wypowiadanie się? Jeżeli się już wypowiadasz, to napisz dlaczego coś jest dobre / słabe, zaproponuj coś innego. Wydawało mi się, że po to jest forum, by osoby, które "siedzą" w tym temacie dłużej od innych, mogły doradzić początkującym. Doradzić tak, byśmy i MY mogli kiedyś też doradzić, nie tylko mówiąc, że Deska XXX jest beznadziejna, bo tak mówili na mieście. Do tego jesteś jeszcze moderatorem forum, a to do czegoś jednak zobowiązuje. Aha.. Fajnie, że dopisałeś co nie co o tych Burkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Romy, znacznie lepsza konstrukcja, ulatwiajaca jazde na backside, freestylowa lyzka, wygladaja na wygodne, chyba maja amortyzowane pedaly gazu, ale kiepsko widac na zdjeciach co do wagi nie mam pojecia czy to lekkie czy ciezkie. Rozumiem Cie, ale dziennie odpowiadam na kilka PW, na gadu nie wchodze, bo sie boje fali wiadomosci a do tego kilka watkow dziennie przybywa poprostu nie chce mi sie i nie mam czasu rozpisywac sie na kazdy temat dokladnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Te burtony nie są złe ale w tej kwocie mysle że znajdzie się lepsze wiązania. Śmigałem na burton freestyle z przed dwóch sezonów gdzie montowali jeszcze capstrap tak jak w tych customach. Jak dla mnie to wiązania nie trzymały dobrze buta, tzn przy normalnej jeździe spoko ale przy jakiejś zabawie na stoku, obroty, buttery - but sie minimalnie przemieszczał w wiązaniu pomimo że był na maksa zapięty. Capstrap przeciera się po pewnym czasie (jeśli zdarza sie zaryc butem o śnieg). Odnośnie Rome to United to całkiem solidne i dobre wiązanka, dobrze trzyma buta, pompki ładnie działają, wygodne paski, dolny pasek możesz zapiąć na czubek buta i ładnie go trzyma. Wykonanie bardzo dobre, jakość materiałów też bez zarzutów. Ciekawe są też wiązania Drake Fifty z tego sezonu. W stosunku do wiązań tej firmy z poprzednich sezonów zrobili postępy i wiązania straciły na wadze, miękka wyściółka na całej podstawie wiązania, wygodne strapy, pompki bardzo sprawnie chodza. Pełna regulacja. http://proboarder.pl/p/3/1016/drake-fifty-2011-wiazania.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Na innym zdjeciu (specjalnie dla Ciebie poszukalem), dopatrzylem sie fajnego wysokiego pedala gazu i lyzka jest chyba regulowana bez potrzeby srubokreta (jak dla mnie dosc wazny aspekt) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucc 0 Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Wow, dzięki bardzo Byłem już zdecydowany do kupna tych burków (przecież Burton to jeden z lepszych producentów - przynajmniej tak mówią), ale po tym co napisaliście kupię jednak Romy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 20 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 akurat wiazania burton ma slabe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi