mars73 0 Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 witam ... potrzebuję rady co do ustawienia i montażu wiązań ... chodzi mi o jak najlepsze kąty do nauki i na które inserty najlepiej przykręcić wiązania ... jest po 6 na wiązanie ... czy są jakieś zasady co do montażu ... ?!!! :cool: [ Dodano: 9 Grudzień 10, 20:29 ] co by było gdyby tego forum nie było ... ?!!! :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Ogólnie ma ci być dobrze jak założysz buty i włożysz je w wiązania. Nie możesz czuć że cię uwierają buty podczas przypięcia się do wiązań. DO nauki to pewnie będą ustawienia "na kaczkę" czyli około -10 / 15 (wiązanie na stopę z tyłu deski ustawione na zewnątrz pod kątem 10 stopni a wiązanie przednie również na zewnątrz pod kątem 15 stopni). Oczywiście rzuciłem tu tylko orientacyjne kąty, sam sobie dobierz najlepsze. Co do insertów to przykręć na środku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars73 0 Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 dzięki za pomoc ... nie wiem czy się zrozumieliśmy ... ?! chodziło mi o montaż wiązań dla dziecka a konkretnie dla dziewczynki ... nie wiem czy "kaczka" będzie na początek dobra ?! :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blair 0 Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Ja tak spytam odbiegając od tematu, ile dziewczynka ma lat ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Ogólnie ma ci być dobrze jak założysz buty i włożysz je w wiązania. Nie możesz czuć że cię uwierają buty podczas przypięcia się do wiązań. DO nauki to pewnie będą ustawienia "na kaczkę" czyli około -10 / 15 (wiązanie na stopę z tyłu deski ustawione na zewnątrz pod kątem 10 stopni a wiązanie przednie również na zewnątrz pod kątem 15 stopni). Oczywiście rzuciłem tu tylko orientacyjne kąty, sam sobie dobierz najlepsze. Co do insertów to przykręć na środku. Przywaliles z grubej rury 6/-6 10/0 15/0 15/5. Najczesciej ustawiane katy dla poczatkujacych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars73 0 Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 córka ma 9 lat ... jeszcze raz dzięki Wam za zainteresowanie i za help ... !!! :cool: [ Dodano: 12 Grudzień 10, 22:17 ] wg Twoich sugestji ustawię Jej chyba 15/5 żeby tylna noga miała łatwiej ... co sądzisz ... ?! :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 Wiele osob lubi miec 0 albo cos w okolicach 0 na tylnej nodze, szczegolnie poczatkujacy, wiec wydaje mi sie, ze bedzie dobrze jeszcze musisz sie dogadac z corka i troche ja wyczuc (wiadomo, ze Ci nie powie dokladnie czego chce) jak bedzie jej wygodnie. Powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 kiedyś słyszałem, że nie powinno się ustawiać kąta zerowego w żadnej nodze. Nie pamiętam już dlaczego ale jeśli się mylę to mnie poprawcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 prawda, poniewaz wtedy najlatwiej zachaczyc paluchami o snieg. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 wg Twoich sugestji ustawię Jej chyba 15/5 żeby tylna noga miała łatwiej ... co sądzisz ... ?! :cool: Będzie dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mars73 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 ostatnie pytanie co do montażu wiązań ... lepiej oba na skrajnych wewnętrznych insertach ... ?! czy może tylne na skrajnych zew. a przednie na skrajnych wew. ?!!! jest do tego jakaś reguła ... ?! jeszcze raz dzięki WSZYSTKIM za pomoc ... !!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 Ogólnie przymocowuje się na środku insertów. Bardziej z przodu raczej się nie stosuje a bardziej z tyłu są do freeride'u. Czyli obydwa wiązania na środku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 srodej fs/stok bardziej tyl stok/fr tyl fr przod...jesli ktos tak lubi, a mi sie zdarzalo tak bardzo duzo jezdzic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi