ultimatekat 0 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Przymierzam się do kupna deski, będzie to mój 4 sezon. Już mniej więcej wiem co lubie, intyeresują mnie szybkie zjazdy, dynamiczne skręty, ewentualnie jakieś hopki jesli chodzi o snowpark. Czytałem artykuły i wyszło mi że oplaca się kupić sapienta. Do wydania mam max 1500 złoty na wszystko. I teraz pytanie jakiego sapienta wybrać. Zastanawiam się między 1. Sapienc coast 2007 czy tam 2009 rożnica w cenie to jakies 200 zloty i tu moje pytanie czy jest sens doplacać? 2. sapient pnb2 2007 lub który również jest w korzystnej cenie czy też droższy sapient pnb2 2009- tu jest pytanie czy jest sens doplacac i czy jestem gotowy na ta deche, ten coast wydaje sie bezpieczniejszy tu jest link do tych sapientów - http://proboarder.pl/s/0/12/0/0/0/0/0/0/1/deski/Sapient/0/0/0/0/0,0.html I teraz jaką twardość buta należy wybrac do tych desek czy "średnie" mogą być? wypatrzylem sobie buty snowboardowe Thirty Two Prospect ze wczesiejszym sezonów w dobrej cenie Jakie wiązania dać do tych desek? Czytalem ze kingi odpadją, moze podstawowy model heda albo strapteci , lub tez takie w zestawie juz? -> i pytanie czy sie bedą nadawac do tej deski czy nie sa za miekie, moze te Flite 3 FLOW 2010? a moze te ? ( tu w zestawie ) http://allegro.pl/nowy-sapient-coast-156cm-sp-brotherhood-i1335816575.html Bardzo prosze o opinie. [ Dodano: 30 Listopad 10, 19:49 ] zero opini? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravennn 0 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Ja kupilem miesiac temu sapienta pnb2 2009. nie mialem jeszcze okazji go sprawdzic ale z tego co czytalem i pytalem, najlepszy stosunek jakosci do ceny. Różnica miedzy modelami (przynajmniej w pnb2) jest taka ze starszy rocznik ma jednolity flex i inny ksztalt niz te nowsze. 2009 ma rozny flex w zaleznosci od miejsca na desce. to sie nazywa chyba progresywny slizg czy jakos tak. Pnb2 jest bardziej wymagający od coasta i jest deską dosyc twardą. Po dłuuugich poszukiwaniach zdecydowałem sie własnie na pnb2 2009, poniewaz niczego lepszego dla siebie nie znalazłem. Z wiązań osobiscie kupiłem drake ale nie kingi tylko mentory. z tego co wiem wady to luzujace sie sruby i problemy z paskami. Śruby jakos przezyje. i tak zawsze jezdzilem ze srubokrętem, a paski podobno pasuja te od burtonow. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ultimatekat 0 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Dzieki. A jakie buty do tego zestawu kupiłes? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravennn 0 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Buty mam stare. Z poprzednich sezonow, bo brakło mi juz kasy :mrgreen: Kupione w exi sport firmy woox. Teraz juz bym tego nie kupil, tylko zainwestowal w cos porządnego no ale to juz w przyszlym sezonie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ultimatekat 0 Napisano 3 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2010 POdbijam temat zeby sie spytac o ten zestaw, czy da sie na nim rozwinąc czy nie ma sensu w niego wchodzic zamiast tego sapienta http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=3442 Mozna go dostac za 700 zloty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2010 Rossi robi slabe wiazania, a sapient polyka ta deske rossiego w calosci. Wiec odpowiedz jest chyba prosta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ultimatekat 0 Napisano 3 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2010 Dobra dzieki. Niestety nie stac mnie na wiązania za 500 stów. i te rossi by mi starczyly na ten sezon. Wtedy w nastepnym bym sobie kupił juz porzadne. Z tego co mówisz to chyba jakbym kupil sapienta to byłoby to bardziej perspekywiczne. Tyle czy ja sobie poradze na takie desce jak to moj 4 sezon? I jaki zamowic rozmiar mam 180 i 80 kg wyszli mi w kalkulatorze od 159 do 161 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2010 No i cos takiego powinienes wziasc. Nie musisz wziasc wiazan za 500zl, jest wiele tanszych a dobrych np Sp albo Drake takie robi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tasio 23 0 Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 ja mam 180 i mam evolution 153 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 8 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 a ja 180 i 70 wagi i mam blat 158 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 23 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2011 Mam zdaje się durne pytanie - jaki ślizg ma sapient pnb2 2009?? w sklepach piszą ze grafitowy, ale znalazłem kilka opinii że spiekany... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2011 iso 7100 czy jakos tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 23 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2011 eeee dzięki ale iso 7100 ( w sklepach podają 7400) tzn spiekany czy grafitowy? raz pisa ze grafitowy, innym razem ze spiekany z domieszka grafitu. -moge się domyślać,że będzie wymagał częstej konserwacji... ale czy na 6dniowym wypadzie jedno smarowanko na ciepło mu wystarczy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2011 no to 7400 za bardzo nie pamietam tych cyferek dla mnie nie ma grafitowy, spiekany, tloczony bla bla bla... te cyferki oznaczaja gestosc slizgu, im wiecej tym lepiej Zazwyczaj producenci w topowych modelach maja okolo 4k. Starczy mu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi