janekws 0 Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Witam, Proszę o pomoc w wyborze deski, jeżeli macie jakieś propozycje to z góry dzięki :mrgreen: Moje wymiary: wzrost - 196cm waga - 107kg buty - 45 rozmiar stopien zaawansowania: po 2 pelnych sezonach, ciezko mi ocenic raczej srednio zaawansowany przeznaczenie: all/freeride, ale chyba chcialbym w tym roku sprobowac jakis skokow, cena: do 1300zł dziekuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
holix 0 Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Air Rad Worldwide 162cm AM/FR? z tamtego sezonu, w miare tania ok 900zł, sam ją zamierzam kupic(197cm i 81kg) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 162 do 196 cm to troche malo jak dla dechy am/fr. Bataleon OMNI 167 byłby dla Ciebie super opcją http://proboarder.pl/p/1/617/bataleon-omni-2010-deski.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekws 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 a ja ciagle sie zastanawiam, moze sa jeszcze jakies propozycje ? czy deski all vs freeride mocno sie roznia ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 do FR są sztywniejsze i zazwyczaj kupuje się je dłuższe żeby mieć większą stabilność na puchu. No i na nich nie poskaczesz. All Mountain są w granicach sztywności 4 - 6 może 7 i na nich i pojeździsz i poskaczesz ale ani w jednym ani w drugim szału nie ma. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 roznia sie cala masa parametrow. Zazwyczaj sa to deski duzo lepsze, poniewaz wiecej technologii sie w nie laduje Sa sztywniejsze, zaleznie od przeznaczenia; taliowaniem, slizg zazwyczaj w FR jest mega szybki a krawedzie utwardzane. Deski AMowe nie maja tego z tego powodu, iz takie rzeczy nie nadaja sie do parku. (nie mowie o pipie, tylko i boxach). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekws 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 do FR są sztywniejsze i zazwyczaj kupuje się je dłuższe żeby mieć większą stabilność na puchu. No i na nich nie poskaczesz. All Mountain są w granicach sztywności 4 - 6 może 7 i na nich i pojeździsz i poskaczesz ale ani w jednym ani w drugim szału nie ma. no to juz calkiem nie wiem gdzie lezy prawda, zobacz deska freeride http://proboarder.pl/p/1/617/bataleon-omni-2010-deski.html a opisana ze mozna skakac tak samo filmik do niej jest tez to pokazuje druga sprawa deska allmountain http://www.snowsport.pl/index.php?mod=detail&id=2960 a napisane ze nie jest do skakania wiec ktos tu sie myli, albo te dwie strony albo ty, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 druga sprawa deska allmountain http://www.snowsport.pl/i...=detail&id=2960 a napisane ze nie jest do skakania wiec ktos tu sie myli, albo te dwie strony albo ty, gdzie bo nie widze? Deski do skakania a do slizgania sie na boxy sa zupelnie inne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Producenci desek chcą teraz trafić w gusta i zrobić deskę All-in-one czyli że i po stoku pojeździsz, i po puchu i poskaczesz w boxie i na railach się poślizgasz ale taka deska nie zagwarantuje ci tego wszystkiego bez jakiś konsekwencji... Słyszałeś kiedyś o desce high-endowej która robi wszystko? W opisie deski mogą ci napisać wszystko ale to nie oznacza że masz we wszystko uwierzyć. Niedługo zaczną do nich dorzucać wbudowany toster Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekws 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 ta ktora z tych desek byscie polecili pierwsza czy druga 75% jazda normalna po stokach 25% jakies hopki nauka skokow czy moze cos jeszcze innego ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goornik 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Bierz nitro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzala28 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Ja mam 196cm wzrostu 112kg wagi i buta 45 i mam juz 2 sezon ROSSIGNOL CIRCUIT + Burton custom L polecam ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi