Ravennn 0 Napisano 23 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2010 Potrzebowałbym porady odnosnie wiązan do pnb2 sapienta. W okolicach 400zł max. Nie muszą być nowe, tylko dobre i sprawne. Nie chce systemu strap-in, ponieważ źle mi się w czymś takim jeździ. Zastanawiałem się nad firmą Drake, lecz zdania na jej temat są podzielone. Da radę na tym w ogole jeździć? Drake supersport'y, Drake mentor'y? A moze macie jakies inne propozycje? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 24 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2010 spokojna twoja rozczochrana ! na drake smialo pojezdzisz! dosc przyziemne wiazania za rozsadna cene! wiele osob smiga na tych wiazaniach i sobie je chwala ( wiadomo do liderow te wiazania nie nazleza ale nie bedziesz z nich rozczarowany) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravennn 0 Napisano 27 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2010 Okej Dzięki. Jakieś opinie o Mentorach? Słyszałem, ze są dobre i solidne, a główną wadą jest to, że luzują się śrubki. Tyle ze srubki luzuja sie w wiekszosci wiazań. Myslę, ze jezeli będę je systematycznie dokręcał to nie będzie to sprawiało jakiś większych problemów? Coś poza tymi śrubkami z wad? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrDuck 0 Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Dołączam się do pytania o Drake Mentor. Też zamierzam zakupić deskę pnb 2. Co myślicie jeszcze o wiązaniach Drake Fifty? Może polecilibyście jeszcze coś innego. Pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 12 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2011 Dołączam się do pytania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravennn 0 Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Mam mentory. Juz przetestowałem. Faktycznie luzuja mi sie stubki (nie jezdzilem zbyt dlugo bo 2 dni i zdazylo mi sie to raz) moze po prostu po zmianie ustawienia wiazan nie dokrecilem zbyt dobrze, ale wiazania wydaja się dosyc przyjemne i w tym połączeniu jezdzi mi sie na tej deseczce bardzo sympatycznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 a moze jakies wiazania do tej deski za nie wiecej niz 300 zl? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Za 300zl to najlepsze beda Drake King'i. Sam na nich smigam i sprawują się bez zarzutu, wiec z czystym sercem polecam:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 27 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2011 A zapytam jeszcze, czy jak mam 265 mm stopy ( nie mam jeszcze butów ;/ - kasiorka i raczej w tym sezonie sie ich nie dorobie), a w talii te 255 (Sapient PNB2 155), czy to nie jest za mało? i jeśli zamierzam Drake kingi kupić to jaki rozmiar? M? czy L? :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 265mm to chyba 41 czy 42? wiec nie powinno byc zadnego problemu W specyfikacji technicznej masz podane jaki rozmiar buta "wchodzi" do wiazan wiec sprawdz. Najbezpieczniej jednak jest przymierzyc to w sklepie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 Wiem że w sklepie byłoby najlepiej ale w wawce nie znalazlem tych wiazan, no i nie mam butów. W sklepach podają że rozmiar L pasuje na 41-43,5, a czasem, że M pasuje na 40, 42. Tak czy śmak chyba L wezmę (najwyżej będę buty dobierał w wypożyczalni tak żeby pasowały ;/ ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 jak chcesz naprawdę dobre i sztywne wiązania ktore idealnie beda sie wpisywały w charakter deski PNB2 to polecam ci Rad-Air RS4 2008 http://proboarder.pl/p/3/1139/rad-air-rs4-2008-wiazania.html - bez porównania do Drake King, w tej cenie nie znajdziesz lepszych wiązań Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malamut87 0 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 Brzmią ciekawie mam nad czym chalera myśleć.. (mój pierwszy sprzęt, ograniczone środki, a chciałby jak najlepiej ) a jeśli o rozmiar dla mnie? S\M czy L\XL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 s/m Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 zdecydowanie s/m Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pididi 0 Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Podepnę się pod temat, bo deska ta sama (PNB2), zastosowanie również, tylko budżet nieco większy tj ~600 zł Znalazłem w tej cenie tegoroczne Rome Arsenal, byłby to dobry wybór? Jeśli tak, to jaki rozmiar - buty Northwave 42,5? (rozmiarówka: EU - S/M 35 do 42.5 i L/XL 42 do 48.5) Ew. jakieś alternatywy, oprócz wspomnianego już wcześniej Rad-Air RS4? PS. Drake'i mam obecnie i chciałbym spróbować czegoś innego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 jeśli chodiz o wiązania Rome to trzymają bardzo dobrze, wykonanie również na bardzo wysokim poziomie. Ja jeżdże w 390 boss i jestem bardzo zadowolony. Buta trzymają naprawde bardzo dobrze, w końcu mam wiązania na które nie narzekam. Odnosnie rozmiarówki to brałbym L/XL a to ze względu na to że podstawa w Rome nie należy do najszerszych a biorac pod uwagę masywne buty Northwave to mogło by sie okazać że but nie wejdzie do s/m Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pididi 0 Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Znalazłem jeszcze w sklepie proboarder.pl Fluxy TT30 w tej samej cenie, tj . 599 ,- Flux vs. Rome ? :wink: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Jedne i drugie wizania sa bardzo dobre jakbym mial wybierac wybralbym jednak Fluxy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 6 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2011 ew. Salomon Patriot choc teraz sa przeceny, to za 600 mozna dorwac juz Salomony Code'y. I bierz Lki, masz bardzo obszernego buta i w rozmiarowce jestes na skraju Mki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadzio 0 Napisano 11 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 jak chcesz naprawdę dobre i sztywne wiązania ktore idealnie beda sie wpisywały w charakter deski PNB2 to polecam ci Rad-Air RS4 2008 http://proboarder.pl/p/3/1139/rad-air-rs4-2008-wiazania.html - bez porównania do Drake King, w tej cenie nie znajdziesz lepszych wiązań zakupiłem RS4 2007 do deski sapient PNB2, dlaczego? bo Westige icon black strzeliły na stoku w tamtym tygodniu. Teraz mam pytanko odnośnie ustawienia buta w tych wiązaniach przed montażem a właśnie je montuje i nie jestem pewien czy schować pięte do środka w wiązaniach bo but na pięcie więcej wystaje nić palce. Czy taka różnica nie ma znaczenia? w załączniku photo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacky96 0 Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Tak jak na zdjęciu jest OK. Najważniejsze jest to, żeby palce ci nie wystawały za krawędź deski. Chyba, że masz wiązania na maksa do tyłu. Ogólnie rzecz biorąc but nie może wystawać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadzio 0 Napisano 11 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 Wiązania są w pozycji środkowej, więc powinno być dobrze tnx:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 dziadzio, pobaw sie dodatkowo katami ( im mniej but wystaje za krawedz tym mniejsze prawdopodobienstwo zwachania sniegu z bliskiej odleglosci :twisted: ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadzio 0 Napisano 30 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2011 hmm co racja to racja obecne ustawienie to +15, 0 (raczej ustawienia do FS). PNB2 jest deską FR zastanawiam się czy nie przestawić na +21, +6. Carving będzie mocny i pewny, no i mniejsze prawdopodobieństwo zwąchania śniegu z bliskiej odległości Deska nie jest W a moje buty to 43 co jeszcze bardziej uświadamia w tej decyzji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi