Gazda 0 Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Witam serdecznie! Chciałem się na wstępie przywitać Mam okazję kupić od znajomego deskę. Niestety jest uszkodzona. Sądzę, że po naprawie dla początkującego wystarczy. Kwestia tylko ceny, ile jest warta? Tak, żeby żadna ze stron nie była poszkodowana: http://img213.imageshack.us/gal.php?g=imag0059kp.jpg Wiązania są uszkodzone, krawędź będę sztukował, ślizg jest do zrobienia (parę rys). Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Grosze, może ze 100zł. Kwestia jest jeszcze jaki jest stan rdzenia (czy nie zamoknięty). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravennn 0 Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Jak dla mnie to ta decha już zakończyła swoją karierę. Straszna masakra jeżeli chodzi o poziom zniszczenia i wydaje mi się ze nie warta tego żeby ją naprawiać. Jeżeli ma być tylko do nauki dla początkującego to lepiej kupić owszem używkę, ale w takim stanie żeby dało się nią jeszcze jeździ. Po co bawić się w kompletną renowację całej deski? Gra nie warta świeczki. Nie widać dobrze ślizgu bo nie zrobiłeś mu zbyt wielu zdjęć, ale z grubsza wygląda jakby był katowany na rampach i railach o czym może również świadczyć pękniecie krawędzi. Noski są rozdwojone a wiązania jak sam napisałeś uszkodzone. Nie wiem jak z flexem i czy ona w ogole spręzynuje jakos. To tak jakbyś chciał kupić samochód ze szrotu i bawić się w jego odnawianie. Jeśli Cię to kręci i będziesz miał przyjemność z samej zabawy przy desce to proszę bardzo :mrgreen: Jeżeli chodzi o wycenę to ekspertem w tej dziedzinie nei jestem ale nie dałbym za nią więcej jak 50 zł. Jedz na jakąkolwiek giełdę. Tam znajdziesz deski w dobrych cenach. Ja osobiście swoją 1st deskę kupiłem własnie na giełdzie. Nie była to rewelacja jakaś ale jeździło mi się na niej dobrze. Nie była w takim strasznym stanie jak ta Twoja a dałem za nią z wiązaniami 180zł, służyła mi 2 sezony i nie mam zamiaru jej sprzedawać. Pomimo iż przesiadłem się na lepszy sprzęt. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gazda 0 Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Dzięki wielkie za odpowiedzi Deska jest w posiadaniu mojego dobrego kumpla, także oszukiwać to on mnie nie będzie . Ze ślizgiem nie jest tak strasznie źle, trochę kofixu, smarowanie i bedzie ok. To uszkodzenie wynikło z uderzenia wiązaniem narciarskim w Austrii... Naprawiałbym ją w zaufanym, dobrym serwisie. Powiedzieli, że ją pokleją i nadsztukują krawędź... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Myślę, że nie ma sensu jej kupować, poszukaj czegoś innego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravennn 0 Napisano 21 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2010 Wyceń sobie to i dodaj wszystko do siebie. Potem sprawdz ile kasy musiałbyć wydać zeby tą deskę naprawić i do tego kupic jeszcze wiązania albo je naprawić, bo jak sam pisałeś są uszkodzone. Potem jezeli masz mozliwość to skocz faktycznie na tą giełdę i popytaj o deski z wiązaniami w tej cenie która Ci wyjdzie za renowacje HEAD'a. Dodatkowo sprawdz jeszcze na allegro i moze się okazać, ze za tą kasę kupisz deskę przy której nie trzeba będzie nic więcej robić jak tylko smarować, ostrzyć krawędzie, dociągać paski i "śmigać" po stoku :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xnxx 0 Napisano 22 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 ja bym śmiało brał - bardzo fajna ozdoba np w pokoju za pół harnasia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gazda 0 Napisano 22 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 No ok, odpuszczam Kwestia teraz czy nazbieram więcej pieniędzy (na co się nie zanosi), albo czy kupowanie używanej deski za 200zł ma sens ... Najwyżej przemęczę się z wypożyczalnią... Eh... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ravennn 0 Napisano 22 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 Żebyś się nie zdziwił z tą wypożyczalnią zostawisz im tam sporą kasę :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaju 0 Napisano 22 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 no.. a jak nagle sobie pomyślisz, że chcesz jechać w sezonie na dzień czy dwa, to też się nie zdziw, jak nie będzie co wypożyczyć... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gazda 0 Napisano 22 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 Spędziłem w zeszłym sezonie tydzień na desce i wiem jak to z wypożyczeniem bywa Raz mi tylko zabrakło Stwierdziłem jednak, że strasznie dużo kasy idzie i niehigieniczne jest. Kupiłem buty, teraz czas na deskę, ale budżet ograniczony ... Aż takim żółtodziobem nie jestem [ Dodano: 23 Październik 10, 12:31 ] Jakich firm szukać desek? Burton, Nidecker, F2, Nitro ? Co jeszcze? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 23 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2010 Spędziłem w zeszłym sezonie tydzień na desce i wiem jak to z wypożyczeniem bywa Raz mi tylko zabrakło Stwierdziłem jednak, że strasznie dużo kasy idzie i niehigieniczne jest. Kupiłem buty, teraz czas na deskę, ale budżet ograniczony ... Aż takim żółtodziobem nie jestem [ Dodano: 23 Październik 10, 12:31 ] Jakich firm szukać desek? Burton, Nidecker, F2, Nitro ? Co jeszcze? Generalnie to wszystkich których znajdziesz w ofercie sklepów internetowych typ proboarder.pl, 360sklep.pl, supersklep.pl itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 24 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2010 Gazda, obadaj proboarder.pl moze przypadnie ci cos do gustu! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gazda 0 Napisano 24 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2010 Dzięki za podpowiedzi Co myślicie o tych: http://allegro.pl/deska-burton-e56-156-wysylka-gratis-i1286439727.html (załatać żywicą i będzie jak nowa) http://allegro.pl/snowboard-salomon-rude-z-wiazaniami-i1288444131.html ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tosiek 0 Napisano 24 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2010 Osobiście nie polecam kupowania używanych desek "w ciemno". Jak chcesz kupić używkę to najlepiej zobaczyć ją na żywo, dokładnie oglądnąć ze wszystkich stron. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xnxx 0 Napisano 26 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2010 j/w nie wiesz czy rdzeń jest cały, czy nie jest rozwarstwiona na tym 'zahaczeniu', nie wiesz jak z krzywizną dechy więc decyzja należy do Ciebie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi