MarcinM 0 Napisano 7 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2006 Czy jest sposób żeby buty się nie rozchodziły? (Tzn. żeby się nie rozciągały.) Albo co zrobić gdy już się rozejdą i zaczną trochę "człapać"? Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Psiok 1 Napisano 8 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2006 a co zrobic jak buty sa za male albo za duze?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Henry 0 Napisano 8 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2006 jak zamałe to trzeba wymienić albo sprzedać;/ a jak za duże to można sobie wkładki filcowe powkładać byle nie te z folią aluminiową(bo byś sie ugotował w butach), niektórzy zakładają również 2 pary skarpet, hyba też niezły sposób:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 8 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2006 dobry spsób pod warunkiem że buty są tylko troszke za duże bo jak są za duże o więcej niż dwa numery to nawet wkładka dużo nie pomoże bo poprostu będziemy mieć gorszą kontrole nad deską i będziemy odczuwać dyskomfort..wiem bo przechodziłem kiedyś przez to :razz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uotewer 0 Napisano 10 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2006 chyba nic się nie da zrobić, zawsze pozostaje dyskomfort! różnież przez to przechodziłam, ale wkońcu sa nowe buty tylko śniegu brak.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ifi 0 Napisano 11 Grudzień 2006 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2006 kupujac nowe buty, one napreno sie troche "rozchodzą", dostosuja sie mniejw eicej do ksztaltu Twojej stopy. ALe jak sa bardzo male, to nic nie pomoze, jedynie wyamiana na nowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2006 jak masz wkladke z termoflexu to kup raczej buty na rozmiar(styk) no chyba ze jeszcze jestes w takim wieku ze Ci noga urosnie. termoflex ma to do siebie ze rozbieje sie jeszcze o jakies 0,5 numery ze spokojem i fajnie dopasuje do stopy. rozochodzenie sie butów to rzec normalana jak rozciaganie bluz czy koszulek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
x9ro 1 Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Zależy z czego jest wkładka to po pierwsze a po 2 dobra rada dobieraj solidnie rozbiar bucika. lepiej mniejszy zeby sie rozklepal na noge akurat niz luzny i potem noga lata i konczy sie gorsza kontrola na stoku. A co zrobic nie wiem ? nowa wkladka ? nowe buty ? eh poprostu starosc nie radosc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 w zeszlym sezonie kupiem sobie buty nedeckera (rozmiar 41, normalnie smigam w 43-44, czasami nawet 42 jak numeracja jest dziwna ;P), dzisiaj pierwszy dzien w aktualnym sezonie, no i sobie tak podskakuje by doskoczyc do zjazdu i zonk ;P but mi na piecie lata ;P to samo wybija mnie na muldach i czuje jak czasami pieta mi sie rusza (akurat traf chcial ze caly czas na muldach zasuwalem na krawedziach, przez co czasami tracilem na stabilnosci i kontroli ;P), no i moje pytanie, co z tym zrobic? wkladka? lydki mam duze (lata treningow ;D;D) i but scisniety do oporu, i dalej lata. Buty ledwo zdejmuje nawet po rozsznurowaniu i rozluznieniu ;P wiec nie mam pojecia czemu lata mi na piecie ;P jakies propozycje? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nevermind 0 Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 mię się wydaje że tak po prostu czasem jest. też tak czasem mam. może spróbuj wiązaniami docisnąć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 nast. razem sprawdze, postaram sie docisnac mocniej wiazaniami, ale wydawalo mi sie ze mialem je do konca scisniete ;P nie zwracalem na to zbytniej uwagi ;P jak czulem ze wiazanie zaczyna sie opierac i zaczynalem czuc nacisk to przestawalem dociskac ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaCZoR 0 Napisano 5 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 warto rozchodzic buty na suchu..po domy pozniej od wiazan dozu zalezy ale tez nie nalezt wiazac papci na maxa zeby palce dretwialy - buty to zajebiaszczo wazna sprawa na to i rekawice nie ma co oszczedzac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi