km4 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2010 Jakoś nie wiem od czego zacząć. Jeździłem na snowboardzie 2 lata [raz tydzień i raz 1 dzień]. Zawsze dechę mi wybierali w wyporzyczalni, wiadomo. Teraz postanowiłem kupić swoją i mieć ją zawsze pod ręką. Prosiłbym o pomoc w skompletowaniu jakiegoś przyzwoitego zestawu. Wzrost: 177cm Waga: 55kg z tego co pamiętam miałem wcześniej przyjemność jazdy na desce burton cruzer 151. Dotychczas byłem na stoku lecz chciałbym też może spróbować coś w snow parku. Jeśli możecie to zaproponujcie coś w rozsądnej cenie. Może przeglądaliście w necie jakieś okazje i coś jest warte polecenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2010 Voelkl Stroke rossignol circuit/imperial (byla chyba jeszcze trzecia decha. Wszystkie roznia sie jedynie malowaniem) Head True Black Co do wiazan to albo te z zestawu do tych desek (zazwyczaj te deski sa laczone z jakimis wiazaniami w promocyjne oferty) albo jakies podstawowe, prawie kazdej firmy oprocz Ravena i Rossignola (masz na forum rozpiske firm). A po buty won do sklepu i przymierzaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
km4 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2010 wskoczyłem przypadkowo googlując na opinię o tej desce rossignol circuit i niby jej nie polecają ponieważ ma rdzeń ECO ludzie bardziej polecają Voelkl Stroke lub Head'a Jeśli chodzi o flex. To czy lepiej jak ma 4/10 czy większy? (jaki ma flex voelkl nie wiem nie znalazłem) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2010 ja smigam na Stroke z przed 3-4 sezonow (wtedy nazywal sie Fact albo Style - roznila sie jedynie grafika ;P). Polecam. Na Hedzie nie jezdzilem, ale rowniez jest polecany. Co do Flexu, 4 jest ok. Stroke ma flex okolo 5-6 (nigdzie do nie podaja, ale to deska AMowa). Najprostsza regula brzmi ze im mniejszy flex to lepszy do FS a im wiekszy tym lepszy do FR. W rzeczywistosci roznie to bywa i wiele desek ma np flex na ogonach 6 a w srodku po 4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
km4 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2010 czyli z Voelkl można śmiało szukać Stroke Fact lub Style, takie same parametry inny jedynie design? Stroke tak sobie właśnie wygląda lepsza już Fact ;D Gdzie kupić może coś polecacie bo Voelkl jest bardzo mało tych desek a właściwie pojedyncze sztuki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2010 Jestes z Warszawy? Fact i Style to deski z przed 3-4 sezonow ^^ Dash jest jeszcze podobna deska do Stroke, tylko troche lepsza, drozsza i bardziej ukierunkowana w strone fr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
km4 0 Napisano 28 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2010 do Wawy mam 30 min pociągiem Wiesz ja się nie znam na tyle, domyślałem się jedynie, że nie aktualny sezon dechy nie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Wał międzyszynski zaprasza, jest tam okolo 5 sklepow snow obok siebie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
km4 0 Napisano 29 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 tego Dash'a sprawdziłem troszke przy drogo z wiązaniami wychodzi. Myślałem właśnie coś koło 1k żeby się zmieścić bez butów. Voelkl Stroke 152 z wiąz Voelkl Straptec myślę, że na pare sezonów mi styknie. O ile mi się nie odmieni snowboard bo czasem to ciężko pupe nawet na browar wyciągnąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2010 jak juz pojedziesz gdzies i za to zaplacisz, to nie ma przebacz ;D trzeba jezdzic ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi