imigas 0 Napisano 11 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2010 Witam, jak w temacie: mam 184cm i rozmiar buta 44. Zastanawiam się czy deska musi być już WIDE czy nie? Czy długość 159 była by w tym wypadku odpowiednia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emergency13 0 Napisano 11 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2010 imigas a ile wazysz.? to tez ma znaczenie w doborze deski. tutaj mam tabelke sciagnieta z innego topica. z tego co wyczytalem to wide jest powyzej 46. pzdr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 11 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2010 napewno nie musisz miec deski Wide. Sa rozne rozmiary jezeli chodzi o dlugosc blatow. Inny jest na AM do twoich gabarytow , inny na FS i jeszcze inny na FR. Opisz jaki styl cie interesuje to postaramy sie jakos dobrac dlugosc blatu do ciebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imigas 0 Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2010 Generalnie cały czas jeżdze po normalnych przygotowanych stokach, bo długiego stażu nie mam i cały czas szlifuje to co umiem. Miałem jednak okazje już próbować sił na małych hopkach i wiem że chcę się pokierować w tę stronę. Kupując deske będę ją miał na pewno przez dłuższy okres czasu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 13 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2010 Jezeli chcesz sie ukierunkowac w jezdzie freestyle'owej to potrzebujesz blat typowo do freestyle'u w twoim przypadku blat do FS powinien byc w granicy 152 - 154 Napisales rowniez ze generalnie jezdzisz na przygotowanych stokach czyli ja ogolnie proponowal bym ci deske allmountain z przedzialem : AM - 158 - 161 Na blacie AM tez wskoczysz na chopki no i posmigasz po normalnych stokach. Deska FS bedzie stwarzala problemy przy ciut szybszej jezdzie ( wiadomo dlaczego - krotsza, wiekszy promien skretu , mniej stabilna) ale to zrozumiale gdyz jej przeznaczenie to park. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imigas 0 Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2010 Przyjmijmy że w okolicy 158cm - jakie modele mogłbyś mi polecić? (weźmy do 1500zł max) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 13 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2010 FS - Burton Custom '10, Burton Hero '10 , Ride Crush '10, ..... AM - Ride Control '10 , (Head MAtrix '10 , Head Pride - nie preferuje Head'a ale to dobre blaty), I wiele innych! Mozesz poszukac cos jeszcze z Voelkl , K2 , Nitro , Nidecker. Do wyboru do koloru Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imigas 0 Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2010 Custom '10 (camber) czy dolozyc do Ride Crush 2011 z rockerem? [ Dodano: 28 Sierpień 10, 21:32 ] jw. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi