PiroQ 2 Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Witam. Wiem, że sezon dawno się skończył i w porę się za to zabieram :oops: ale chciałbym się dowiedzieć, co zrobić żeby dobrze zabezpieczyć swoją deskę na lato i jesień, żeby "przeżyła" do kolejnego sezonu. Pozdrawiam. [ Dodano: 27 Czerwiec 10, 18:18 ] A dokładniej: Czy powinna leżeć czy stać oparta o coś? Czy powinienem ją nasmarować, jeśli tak to jak i czym? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 28 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2010 ja swoja deske trzymam na scianie wiec mozesz tak samo zrobic ladna estetyka pokoju + wiecej wolnego miejsca w pomieszczeniu. Co do konserwacji to ja zalepiam ubyski na slizgu i smaruje na goraco slizg. To powinno wystarczyc. dodam ze mi to wystarcza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 29 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2010 a gdybym nie zalepił ubytków i i nie nasmarował to mogło by to jakoś wpłynąć na deske? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 29 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2010 pod warunkiem ze nie masz glebokich rys na slizgu i nie zawilgotnieje ci rdzen przez nie ... to niesadze zeby cos stalo sie z blatem. Tak czy siak proponuje zrobic renowacje ( teraz czy tuz przed sezonem) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 tuż przed sezonem? czyli nie ma żadnych specjalnych warunków co do przechowywania deski? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 tuż przed sezonem? czyli nie ma żadnych specjalnych warunków co do przechowywania deski? są, przy czym nie kłócą się z tym co napisał wcześniej @kortne. Deski nie wolno kłaść "na płasko" - przechowywać jej ślizgiem na ziemi, bo grozi to odkształceniem rdzenia. Jeśli zostawiasz deskę w miejscu wilgotnym(przynajmniej czasowo), a w wyniku uszkodzenia jest dostęp do rdzenia, to koniecznie coś trzeba z tym zrobić. Prywatnie też wieszam wszystko na ścianie i zgodnie z obyczajem smaruje wcześniej na gorąco bez cyklinowania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Czyli jak oprę ją o ścianę w pokoju bez żadnego smarowania to wszystko bedzie ok tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Tak, choć nie gwarantuję, że krawędzie nie zaczną korodować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 1 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2010 dokladnie tak jak mowi o_O, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiroQ 2 Napisano 1 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2010 No mam nadzieje, że nie. Dzięki za pomoc chłopaki, pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2010 ja swoja deche rowniez trzymam na scianie no i smaruje na goraca bez cyklinowania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boczek91 0 Napisano 4 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2010 Ze sie wtrace, czyli jak deska bedzie oparta o sciane ale w poziomie i stala na krawedzi to nie powinno jej sie nic stac? Bo zawsze deske na plasko dawalem i sobie lezala ale widze ze zaraz to zmeinie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smuggler 0 Napisano 5 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2010 Możecie uściślić "trzymanie na ścianie"? Stoi oparta o ścianę, przywiązana, przykręcona, przyklejona, przybita czy jak? Gdzieś znalazłem info, że należy trzymać dechę płasko żeby się nie odkształciła, toteż tak zrobiłem z jedną, a druga stoi pionowo oparta o ścianę... Wy z kolei piszecie, ze druga opcja jest poprawna i sam już nie wiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio 0 Napisano 5 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2010 ja bym to rozumiał żeby wkręcić dwa krzywe wkręty postawić poziomo i git albo cztery i na suficie:P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xnxx 0 Napisano 7 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2010 jeszcze jedna uwaga - lepiej mimo wszytsko postawic ja zdala od miejsc typu kaloryfer, okno w ktore czesto wali swiatlo bo tego typu sprzet jest raczej produkowany i zabezpieczany przed wplywem zimna a nie odwrotnie zdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matzel 0 Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2010 no mam chyba 8 haków w scianie, na ktorych wisi deska, ubior (kask, spodnie itp) oraz bajery od innych hobby Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi