M4 0 Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Czy roznica w zapięciach pomiędzy wiazaniami zapinanymi normalnie, a wiazaniami zapinanymi na czubek buta odczuwalna jest w jezdzie, czy tylko w sposobie zapiecia? jezeli tak to, w ktorych lepiej sie jezdzi? kompletuje sprzet na przyszly sezon a w tych zapinanych na czubek jeszcze nie mialam okazji smigac:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 masz na mysli wiazania w stylu Burton Mission ? o takie ci chodzi ? http://www.pridelands.org/~simba/pics/random/BurtonMission2007Binding.jpg jezeli tak to powiem ci ze bardzo dobrze dociagaja noge do lyzki i ja usztywniaja. te wiazania sa naprawde dobre i moge polecic. Sam mam takie i jestem z nich bardzo zadowolony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
o_O 1 Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Zadaniem capstrapa jest wyeliminowanie ucisku miejscowego, który pojawiał się w rozwiązaniach klasycznych. Obecnie sporo producentów stosuje rozwiązania łączące klasyczny toestrap z capstrapem(możesz sobie wyregulować wiązanie i jeździć jak ci wygodniej). IMO capstrap jest bardziej komfortowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bercik 11 Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 zgadza się....capstrap jest zdecydowanie wygodniejszy i równie dobrze trzyma buta. Obecnie posiadam wiązania z capstrapem no i po 1,5 w miare intensywnego sezonu capstrapy zaczynają sie przecierać na dole, w miejscu gdzie występuje kontakt ze śniegiem podczas skrętu itd. Zdarza mi sie że przy ostrym skrecie zaryje czubkiem buta o śnieg, lód itd a co za tym idzie capstrap po ilus takich spotkaniach zaczyna się przecierać. Mowie tutaj o typowym capstrapie jaki znajdziemy w wiązaniach Burtona czy też np Option i kilu innych. Część wiązań ma możliwość zapięcia przedniego strapa na czubek buta o czym wspomniał KortneYos i jest to wygodniejsze. Często jest tak że jak na maksa dociśniemy strapy to nam but obciera np małego paluszka:P a dzięki takiemu rozwiązaniu problem zostaje wyeliminowany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4 0 Napisano 19 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 dokladnie o takie:) dziekii:) az mi głupio, ze nie znam tych wszystkich nazw:p ale glownie skupialam sie na jezdzie na desce niz nazwach;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi