cinek395 0 Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Witam. Od dwóch sezonów jeżdżę na desce i uznałem że nadszedł czas by kupic cos nowego. Zastanawiam się właśnie nad tym rossignolem http://allegro.pl/item934182144_rossignol_imperial_2010_dl_160_nowy_hit_cena.html a tym Head-em http://supersklep.pl/c3-deski-snowboardowe/i72634-deska-snowboardowa-head-wi-10-true-white Jestem jeszcze początkującym riderem i jeżdżę głównie po stoku, ale chciałbym spróbować się w niedalekiej przyszłości również we freestyle u. Wiec jeśli możecie mi coś doradzić w kwestii wyboru deski będę wdzięczny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler129 0 Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Może podasz swoje parametry to będzie łatwiej? Fusy mi się skończyły :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smuggler 0 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 Kilka dni temu zanabyłem identyczną deseczkę tutaj http://sklep.intersport.pl/product-pol-1233650844-Deska-Head-True-White-334019.html w cenie 499 zł Jak na razie jeździłem tylko 2 razy, ale wrażenia bardzo pozytywne - podobnie jak wszelkie opinie, jakie znalazłem w internecie. Deska chętnie współpracuje z riderem i nie ma problemu z jej wyczuciem. Nie miałem styczności z Rossignolem, ale jeśli w grę wchodzi ta sama cena, chyba górą jest tutaj Head. Pozdrawiam, Smuggler Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek395 0 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 Moje parametry to 177cm/ 77kg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smuggler 0 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 U mnie 177cm/72kg, czyli praktycznie to samo Wziąłem 154cm i jest git. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek395 0 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 A i najważniejsze czy te deski nadają się nie tylko do jazdy na stoku ale i do sporadycznych skoków czy snowparku??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 najważniejsze czy te deski nadają się nie tylko do jazdy na stoku ale i do sporadycznych skoków czy snowparku?? do sporadycznych skokow czy do snowparku to kazda "deska sie nadaje". spokojnie bedziesz mogl wyjechac nia na jakas chope czy wskoczyc na funboxa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smuggler 0 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 W większości ofert na Allegro tudzież w sklepach internetowych, Head True znajduje się w kategorii FS, więc z palca chyba nikt sobie tego nie wyssał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nevermind 0 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 WYdawało mi się, ze w większości jest klasyfikowana jako AM. Na którejs stronie jest naisane, ze ma flex 4/10, wiec raczej miękka niż niemiekka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek395 0 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 A co możecie powiedzieć o Rossignolu i czy długość deski 160cm będzie dobra dla mnie??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edeet 0 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 Ja posiadam Rossignola, ta moja to nie jest ten model co Ty podajesz, bo jest to Rossignol Contrast, ale ogólnie jestem z niej zadowolona, na niej też stawiałam swoje pierwsze kroki na stoku jak i snowparku i muszę powiedzieć, że na serio decha daje radę, oczywiście jest to tylko moje zdanie. Co do długości, ja mam 180cm wzrostu a moja decha jest długości 156cm, no i z tego co mi mówiono, jest już trochę za krótka ;p jednak ja nie narzekam na to i póki co nie zamierzam jej zmieniać, bo dobrze mi się ją prowadzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nevermind 0 Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 Co do długości, ja mam 180cm wzrostu a moja decha jest długości 156cm, no i z tego co mi mówiono, jest już trochę za krótka ;p A to dziwne, bo np (jak dobrze pamietam) Jed jest wyższy, jest facetem i ma krótszą deskę ;p Zastanowiłabym się nad krótszą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edeet 0 Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2010 nevermind no jak by nie patrzeć, to mnie akurat to, że niby moja jest za krótka, nie przeszkadza ;p No i krótszą chyba lepiej się prowadzić będzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek395 0 Napisano 4 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 Mam jeszcze dwa pytania, czy ten model różni się czymś od modelu TRUE BLACK, i czy nie powinienem może wziąć deski typu WIDE przy rozmiarze buta 45?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 4 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2010 czy nie powinienem może wziąć deski typu WIDE przy rozmiarze buta 45?? wez normaly blat ... gdybys mial 46 to wtedy mogl bys miec deske wide. jak najbardziej poradzisz sobie z normalnym blatem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek395 0 Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2010 A czy ten rozmiar deski 160cm będzie dobry dla mnie czy brać raczej krótszą, i o ile krótszą ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smuggler 0 Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Chyba lepiej trochę krótszą, zwłaszcza jak bierzesz pod uwagę raczej FS. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek395 0 Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Mam do wybory 160cm i 154cm, w którym rozmiarze będzie lepsza??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KortneYOs 4 Napisano 17 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2010 Ogolnie twoja granica jezeli chodzi o deski AM jest 156-160 w tym przedziale powinienes szukac blatow. Aczkolwiek deska 154 tez by sie nadawala. Przy twoim stopniu zaawansowania nie odczujesz roznicy w 2cm. Krutsza deska pozwoli ci na latwiejsze manewrowanie i szybsza nauke. wybor nalezy do ciebie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
killers82 0 Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Popieram przedmowce tez mam taki stopien zaawansowania co ty i deske pownienem miec w przeziale 156-160 ale trafila mi sie fajna sztuka 154 i super zdaje egzamin pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aketo 3 Napisano 25 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2010 Voelkl SPADE albo Voelk DASH byloa by lepszym rozwiazaniem niz ten Rosssignol czy tez Head True...pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi