tristan 0 Napisano 10 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec córka 4 miesiące od miesiąca ma silne atopowe zapalenie skóry i prawdopodobnie alergie na białka mleka krowiego bmk. Od miesiąca karmimy się mieszanie: raz pierś a raz mleko modyfikowane dla alergikow - mało wcześniej przybierała, teraz przy mm jest lepiej. Wyeliminowałam cały nabiał (od 4 tygodni), jajka (od tygodnia), a ją nadal wysypuje jak karmię piersią. Robiłam test - nie karmiłam piersią 3 dni tylko ściągałam i mroziłam, skóra się bardzo poprawiła, wszystko zeszło. Wyglada jakby jeszcze coś ją uczulało z tego co jem. Z jednej strony szkoda mi przerwac karmienie, ale jak widzę jak się meczy, drapie, płacze to serce mi się łamie. Może miał ktoś podobnie? Co jeszcze może uczulać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyss 0 Napisano 11 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec a jaka mieszanke dostaje? dieta nie zawsze dziala bo nie zawsze w mleku matki sa bialka alergizujace. eliminuje sie pojedynczo,jesli nie ma poprawy to dany produkt wraca do diety po 2-3tyg i eliminuje sie kolejny edit-azs moze byc tez kontaktowe,wziewne i tu tez trzeba szukac ewentualnych alergenow Weźcie też pod uwagę zmianę pielęgnacji u dziecka: https://atopicin.pl/produkt/mazidlo-do-suchej-skory/ Czy testowaliście może krem na atopowe zapalenie skóry Atopicin? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi